Приключенска игра за деца на Царевец - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
01
Приключенска игра за деца на Царевец
ДАТА: 01 Юни 2018 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Приключенска игра за деца на Царевец

На 1-ви юни за децата - приключенска игра на Царевец!


На 1-ви юни всички деца ще могат да  се забавляват и да опознаят българската история на крепостта Царевец във Велико Търново с приключенската игра „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“. Като подарък за Деня на детето от община Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Регионалния исторически музей, атракцията ще е безплатна за всички малки приключенци и техните придружители, които няма да плащат и вход за архитектурно-музейния резерват.


В петъчния ден на 1-ви юни децата ще могат да се включат в интерактивното приключение на  Царевец от 10,00 до 14,00 часа. В специална шатра пред крепостта те ще получат указанияq как да разплетат загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, малките приключенци ще трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.


Играта „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“ е нестандартна разходка в историческата крепост Царевец, с която туристите получават цялата информация от една екскурзоводска беседа, но чрез собствените си усилия и находчивост, Разработката е на принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и се превръща в запомнящо се приключение.        


Забавният туристически продукт се предлага от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ от лятото на 2017 г. и се превърна в истински хит, заради възможността да се опознае  крепостта Царевец по един необичаен, но атрактивен начин


Любителите на приключенията могат са се включат в играта „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“ всеки ден и през настоящия туристически сезон. Билетите са на цена 5 лева и се предлагат в офиса на Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново, а на входа на крепостта Царевец се заплащат такса вход за архитектурно-музейния резерват.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин