Пролетно пробуждане - градински ритрийт в София - лекции и практики - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
21
Пролетно пробуждане - градински ритрийт в София - лекции и практики
ДАТА: Oт 21 Март 2015 до 22 Март 2015 ЧАС: 09:30 МЯСТО:
Добави в календара
Пролетно пробуждане -  градински ритрийт в София - лекции и практики

Арт - къща  „Куклите” ви кани на: "Пролетно пробуждане" -  градински ритрийт в София - лекции и практики.


На 21 и 22  март (събота и неделя) – 2015 г.
От  9.30 – до 18.00 ч.
Водещи: Георги Христов, Маика Ра, Жени Костадинова
Място на провеждане: Арт-къща „Куклите”, София, ул. „Цар Самуил” 34
Тел.: 0888 86 09 34, 0884 72 62 53
Цена: 220.00 лв, При записване до 12 март: 180.00 лв
За заявка, въпроси, заплащане: 0888 86 09 34, Имейл: jeny_kost@abv.bg


На 21-и март настъпва астрономическата пролет! От този ден силата на светлината взима превес над силата на тъмнината, осигурявайки плодородие на Земята, плодовитост на животните и енергийно обновление на човешкия организъм. Това е преходът от вглъбените женски ин-енергии към изява на мъжките активни ян-енергии.


Програма:


Първи ден, 21 март, събота


9.30Паневритмия в двора на Къщата. (По желание.)


10.00 - Беседа: Грижа за тялото, душата и ума ни в ежедневието.


От беседата ще научите практически техники как да поддържате тялото, душата и ума си в добра форма. Ще научите как да овладявате негативните си мисли и емоции, как да оздравявате бързо и как лесно да се пречиствате  в ежедневния си ритъм. Ако ви интересува темата за задържане на спокойствието, здравето и щастието в стресовите условия на градския живот, тази беседа с Георги Христов ще ви бъде много полезна.


12.00 –  Как да си приготвим смути* от живи храни. Свежо начало на деня


Практическа демонстрация как да си направите в къщи питателно здравословно смути. Ще научите какво представляват живите храните и как да ги използваме пълноценно. Ще имате възможност да опитате сок от житни стръкове и ще се научите да си правите укрепващ имунната система детоксикиращ  „зелен сок“. *Смути е напитка, приготвена в блендер като шейк. В състава й влизат основно плодове, зеленчуци, мед, ядки, подправки.


14.00 – Арт терапия – изработка на „магически” кукли.


Минути на творческо съзерцание на фона на медитативна музика, когато умът отпочива – изключва от проблемите, следвайки работата на ръцете и сърцето. Доказано е, че творчеството е такъв вид медитация, в който пълното отпускане е гарантирано, умът е зает с нещо приятно, а изпод ръцете излиза красива вещ, сътворена от теб самия. А знаете ли, че изкуството е магия? Че сътвореното от вас може да има магичната сила... да сбъдне желание! 


15.30 – 17.30 Практика: Звуколечение с кристалните купи на Маика Ра


Звукът е вибрация! Тя има свойството да въздейства, така че да уравновеси силите в организма и да го излекува. Лечебните и антидепресивни свойства на кварцовия кристал са познати от хилядолетия. В България създател на първите звуколечебни концерти е Михаела Стойкова – МАИКА РА. Тя прави смесица на кристални купи и вокал, напомнящи дълбоката древност на българската земя. По време на практиката с Мика, тя ще извърши обред за зареждане на вода с рози в кристалните пеещи купи и ще „настрои” звуците във всеки от участниците...
17.30 – Чай пауза със зареден от Маика Ра билков чай за равновесие.


Втори  ден, 22 март, неделя


6.30 Паневритмия в Градинката на Учителя в кв. „Изток”. (По желание)


На 22 март, когато се ражда новото Слънце, последователите на Учителя Дънов отбелязват Новата слънчева година. Играе се първата Паневритмия за годината. Заповядайте в 6.30 ч. в Градинката на Учителя – срещу Руското посолство в кв. „Изгрев” – за Паневритмия.


9.30 - Беседа:  Здраве чрез сезонно хранене. Биоритмите на сезоните.


Философия и практика на сезонното хранене – най-лесния начин да бъдем жизнени, красиви и заредени с позитивна сила. Ще узнаете как да приложите днес невероятно ценното наследството на нашите прадеди. Ще разберете как да се възползвате от биоритмите на сезоните и да се храните с подходящи храни – според сезона. Какво представлява макробиотиката и как да я прилагаме в модерния си начин на живот. 11.30 - Месене на обреден хляб.


22-и март е много силен ден в годината! Това е Първият ден на пролетта, който се е отбелязвал и празнувал в миналото от нашите предци с омесване на специален хляб, наречен, за здраве и благоденствие на цялото семейство, къщата, нивите и животните. Ще се научим да месим лесна и бърза питка, наречена от нас за здраве и изобилие.


13.00Обяд. Поднася се прясно приготвена вегетарианска храна.


14.00 – Арт  терапия.  Аранжиране на пролетни цветя.


Какво е пролетта без мириса на свежи цветя! Без аромата на цъфнали дървета, без фрезии, зюмбюли, лалета... За да пробудим душата си – а това става най-лесно и приятно чрез попиването на красотата, ще се научим да аранжираме пролетен букет. Ще съчетаем нежни пролетни цветя и ще внесем радост в душите си.


15.30 – Чаена пауза. Поднасяне на оригинален чай от чайна „Веда хаус”.


16.00 – 17.30 Практика: Ставна гимнастика за ежедневието.


Лесни за изпълнение и запомняне упражнения за раздвижване на ставите и мускулите, които активират енергийните канали във физическото и финото тяло. Комплекс, съчетан с 3 основни дихателни практики, които с лекота ще практикувате в ежедневието. В заниманията ще включим анапана медитация - тя събужда наблюдателя в нас. Стига да я правим само 10 минути на ден, ще усетим ефекта й.


За повече информация тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин