Блок Кино - безплатно българско кино на открито - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
12
Блок Кино - безплатно българско кино на открито
ДАТА: Oт 12 Юли 2016 до 12 Август 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Блок Кино - безплатно българско кино на открито

За втора година фестивалът Блок Кино превзема столичните квартали!


От 12 юли до 12 август, всеки вторник и четвъртък междублоковите пространства на десет квартала в София се превръщат в киносалони под открито небе.


Основната програма Блок Игрално Кино включва десет безплатни прожекции на 20 страхотни нови български пълнометражни и късометражни филми.


Миналото лято Блок Кино доказа, че силна селекция нови български филми, прохладна лятна вечер и екран в градинката пред блока могат да бъдат страхотна комбинация. Тази година събитието се превръща в пълнокръвен фестивал за ново българско кино с три панела - анимационно кино (Блок А) през април, документално кино (Блок Д) през септември и вече традиционната основна програма през юли и август - Блок Игрално Кино.


Прожекциите от Блок Игрално Кино стартират на 12 юли (вторник) в квартал “Княжево”, в двора на 26 СОУ “Йордан Йовков” с филма “Потъването на Созопол” с режисьор Костадин Бонев и късометражния филм “Коледа” на Борислав Колев. Началният час е 20:45. Блок Игрално Кино продължава с прожекции всеки вторник и четвъртък. Сред заглвията в програмата са “Зад кадър” на режисьора Светослав Овчаров, “Съдилището” на Стефан Командарев, “АВЕ” на Константин Божанов “С лице надолу” на Камен Калев, както и копродукцията между Румъния и България “Защо аз?” на Тудор Джурджу.


Закриващата прожекция на основната програма е на 12 август на хижа “Планинарска песен” на Витоша с филма “Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и мини-маратон с късометражни филми.


През септември фестивалът се завръща с третия панел за документално кино - Блок Д и нови места на прожекциите.
Приятелите на Блок Кино от ИКЕА са се погрижили за комфорта на зрителите.


Пълната програма, както и повече информация за филмите и режисьорите, може да намерите тук, а  всички новини около фестивала може да следите на официалната фейбук страница.


Фестивалът Блок Кино е организиран от АС-лаборатория за културни инициативи с подкрепа на Програма Култура на Столична Община.


Вход свободен!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин