RE-спортувай: Стъкло за кънки - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
29
RE-спортувай: Стъкло за кънки
ДАТА: 29 Януари 2022 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
RE-спортувай: Стъкло за кънки

На 29 януари всеки желаещ може да предаде стъкло и да се пързаля в сесия по избор до 6 февруари, 30 ще спечелят урок с Евгения Раданова


            Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ организират съвместна кампания за събиране на стъкло „RE-спортувай: Стъкло за кънки“.


            На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до пързалката ще получи безплатен билет за вход за пързаляне с кънки. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г. Независимо от количеството предаден отпадък, един човек може да получи максимум 1 безплатен талон за ползване на пързалката.


            Първите 30 участника, които предадат повече от 10 килограма, ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки, воден лично от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя). 


            ВАЖНО: Няма да се приемат всякакъв вид плоско стъкло, прозорци, дограми, огледала, автомобилни стъкла, домакинска посуда като чаши и чинии!


ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната. През 2020 година организацията е събрала и предала за рециклиране близо 95 000 тона пластмасови, стъклени, метални и хартиени отпадъци от опаковки.


Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.


Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин