Ретро Никулден в Бургас - Бургас, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
06
Ретро Никулден в Бургас
ДАТА: 06 Декември 2013 МЯСТО:
Добави в календара

Емблематични за Бургас места от 30-те и 40-те години на миналия век, като Офицерския клуб, Старата поща и Туристическото дружество, ще оживеят за празника на града – 6 декември, Никулден.


В малкото ретро градче „Бургазъ“, което ще бъде разположено в градинката до Общината, ще има още Бръснарница, Арменско кафене, Ваксаджийница, Фото студио, Салон за прически и разкрасяване, пазар за стоки (актуални през 30-те години) и други атракции.


Автентичната атмосфера ще допълнят елегантни дами и господа, облечени по последна за времето си мода, а празничното настроение ще поддържат два духови оркестъра.


В ретро градчето ще има указателни табели и актуални обяви за услуги и стоки. Бургазлии и гостите на града ще имат уникалната възможност „да върнат времето назад“ и да си направят семейна снимка, предрешени с дрехи от скрина на прабаба си и дядо си.


Навръх празника ще излезе от печат и вторият брой на „Бургаски Вестникъ“, издаван от Община Бургас. В него, освен радващите се на огромен интерес рибни рецепти, ще има и автентична рецепта за приготвяне на лимонада, атрактивна фотосесия от морския бряг, вълнуващи и колоритни  рибарски истории , важни обявления и забавни статии с ретро привкус.


Гостите на празника ще могат да се научат да правят и моряшки възли, докато обикалят ретро градчето. Община Бургас е приготвила още много изненади, които ще зарадват жителите на града на Никулден. Всяка от тях ще бъде обявявана с приближаването на празника.


В духа на тазгодишната ретро концепция на Община Бургас, специални гости на големия празничен концерт ще са Мишо Йосифов - сектет и дамското трио „Сентиментъл Суингърс“.


Талантливите музиканти, които създават невероятно настроение, ще „вдъхнат“ за нов суинг живот любими евъргрийн мелодии и авторски композиции. В Никулденския концерт ще вземат участие още ПФА „Странджа“, ученически хор и оркестър при НУМСИ „П. Владигеров“.


Финалът е поверен на обичаните музиканти Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Венко Поромански, Славчо Николов, които са част от амбициозния проект „Фондацията“. Звездните музиканти със сигурност ще подарят на бургазлии силна емоционална вечер под открито небе със звезден репертоар от най-емблематичните парчета на най-любимите български рок банди.


Водещ на Никулденския концерт ще е актьорът Христо Гърбов. След края на концерта мощна и пищна заря ще освети небето на Бургас.   

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин