Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
15
Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе
ДАТА: Oт 15 Септември 2017 до 16 Септември 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Римски пазар на Сексагинта Приста в Русе

На 15 и 16 септември ще се проведе тазгодишното издание на „Римски пазар на Сексагинта Приста”. Събитието се провежда за шеста поредна година. Организатор е Регионален исторически музей – Русе.


Традиционно и през тази година посетителите на крепостта ще станат свидетели на възстановки, представящи всекидневни практики, игри и картини от римско време.

На специално изградени шатри местни фермери ще предлагат своята продукция, а майстори от различни части на страната ще демонстрират автентични занаяти от епохата на римляните.


50876


И тази година на територията на крепостта свои изделия ще покажат и организации на хора в неравностойно положение. Традиционно римският пазар ще предложи вкусни блюда и напитки от римската кухня с продукти от преди Колумб. Известно е, че през този период са били популярни ястия, приготвени от риба, леща, овесени ядки, свинско месо, маслини. Познати били и подправки като магданоз, джинджифил, девесил, копър и черен пипер. На трапезата на римляните задължително са присъствали вино или бира.


50878


 За доброто настроение на гостите на Римския пазар ще се погрижат площадни актьори и разказвачи на истории. Полските студенти, които са на разкопки на Сексагинта Приста също ще получат своите роли в спектаклите на римския пазар.


50879


Входът за римския пазар ще е 1 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин