Ruse Summer Free Tour - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
04
Ruse Summer Free Tour
ДАТА: Oт 04 Май 2019 до 30 Септември 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Ruse Summer Free Tour

На 4-ти май 2019 г. за четвърта поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на града.


Както и предишните три сезона, туровете ще се провеждат всяка събота от месец май до месец септември включително. Ще започват от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди зад местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките.


Зад доброволческата инициатива Ruse Summer Free Tour стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея участват група приятели от Русе, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в Тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява свободен дух, за какъвто претендира и градът на провеждането му. “Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е да се помогне на Русе да се доближи до своя потенциал и индиректно да подобри икономическото състояние на жителите му”, казва от името на екипа организаторката на тура Десислава Михайлова.


62981


Ruse Summer Free Tour е вдъхновена от подобните всекидневни инициативи в София, Пловдив и Велико Търново, където безплатните градски обиколки са изключително популярни и се посещават от хиляди туристи годишно.


На 3 декември 2018 Ruse Summer Free Tour получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на Община Русе за 2018 година.


62984


За повече информация:


- Ruse Summer Free Tour в Трип Адвайзор
-
Ruse Summer Free Tour в Интернет
-
Ruse Summer Free Tour във Фейсбук
-
Ruse Summer Free Tour в Инстаграм
-
Ruse Summer Free Tour в Туитър


***

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин