Русенски карнавал 2014 - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
27
Русенски карнавал
ДАТА: 27 Септември 2014 ЧАС: 15:30 МЯСТО:
Добави в календара
Русенски карнавал
Източник: Община Русе

На 27 септември 2014 г. ще се проведе 13-о издание на Русенския карнавал


Много изненади, забавления и добро настроение обещава тазгодишното 13-о издание на Русенския карнавал в събота, 27 септември. Началото е от 15.30 часа на малката сцена, разположена пред Доходното здание, където любимецът на децата Бате Енчо ще даде възможност за изява на подрастващите таланти на Русе. По същото време, от 15.30 часа, на сцената на площад „Свобода“ ще започне концерт на млади естрадни изпълнители „Нова музика“.


Трите лъча от хора с маскарадни костюми ще тръгнат от аптека „Николови“, от Вазата в Парка на младежта и от пространството пред река Дунав. Кралят и кралицата на карнавала ще пристигнат по река Дунав с корабче и ще акостират на конския плаж, откъдето ще се отправят към централната градска част. Там, в 17.00 часа, кралят на карнавала ще получи ключа на града от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов.


Забавленията ще продължат на трите сцени – централна, разположена пред сградата на Съдебна палата, на която водещ ще е Димитър Туджаров-Шкумбата, фолклорната сцена пред Операта, чийто водещ ще е Любомир Фърков и детската сцена на пространството пред Доходно здание, която ще се ръководи от Бате Енчо. От 19.20 на пл. „Свобода“ ще започне спектакълът „Топките“ на уличен театър „FIRETER“, а от 19.30 отново на площад „Свобода“ ще започне концертът на Ангел и Моисей. От 20.15 часа ще стартира лазерно шоу, а от 22.00 часа ще има и празнична заря.


До този момент за участие в карнавала са се регистрирали 537 участници. Най-възрастните са двама съпрузи на по 80 години, които ще се изявят на фолклорната сцена, а най-малките са две близначета, които нямат навършена и една годинка. Общият награден фонд е 3000 лева, а жителите и гостите на Русе ще могат да се включат в конкурси за най-оригинална маска, най-атрактивен костюм, най-добре маскирано семейство и много други.


13-то издание на русенския карнавал се осъществява със съдействието на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Коментирай
Daniel Vichev, 26.09.2014 | 21:22
Карнавал - произхожда от латинското "без месо", прави се традиционно преди Великия пост, който предхожда християнския празник Великден, странно е да се случва карнавал през есента.
Мартин К. Илиев, 21.06.2013 | 18:36
plakatite za toya karnaval na deca 5 klas po informacionni li gi davat da gi pravyat??? Ubivat me s toya kich...
Абонирайте се за нашия бюлетин