Събития в НДК 13-19 февруари 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
13
Събития в НДК 13-19 февруари 2017
ДАТА: Oт 13 Февруари 2017 до 19 Февруари 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Събития в НДК 13-19 февруари 2017

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
13 – 19 ФЕВРУАРИ


13 февруари /понеделник/
Литературен клуб "Перото" те предизвиква да покажеш своите знания в областта на литературата и да измислиш най-интересните загадки, с които да затрудниш другите в играта на асоциации – Загадките на „Перото“! Единственото, от което се нуждаеш, е партньор, тъй като играта е отборна. Провежда се в 3 кръга и се разчита на асоциациите на играчите – 13 февруари (понеделник) от 19:00 часа.

В понеделник (13 февруари) от 09:00 до 17:00 часа в „Перото“ ще се проведе събитие с покани.


14 февруари /вторник/
В денят на влюбените – 14 февруари, Литературен клуб "Перото" ти предоставя своята сцена, от която да отправиш думите и посланието, които искаш да споделиш на най-важния за теб човек. В романтична атмосфера роялът ще звучи в мелодията на любовта, ще имате своята маса със свещи и чаша вино, и любимия до себе си.


Поредното издание на късометражната панорама „Късо кино“ в НДК ще се проведе на 14 февруари (вторник) от 19:30 часа. Ще ви покажем три късометражни филма на режисьора Катерина Борисова: „Здравей, любов, довиждане“, „Откъснати цветя“, „Преди нощта да изтече“.


15 февруари /сряда/
В дните от 15 до 17 февруари от 09:00 до 17:00 часа в „Перото“ ще се провеждат събития с покани.


РОТОР
SubHuman Theatre


15 февруари | сряда | 19:30 ч. | ДНК
идея, организация, техническа адаптация, осветление, видео проекция: Венелин Шурелов
механика: Борислав Тонев (Бъки)
Фигурата е тяло на жеста, частично затворен от функцията, частично освободен от фикцията. В граничното поле между пърформанс и инсталация разполагам своята акция, преминаваща през две различни фази. В първата част, започвайки от празна сцена, изграждам пред публиката едно съоръжение, сложен електро-механичен кинетичен механизъм. Втората част се развива във финалните 5 минути и демонстрира окончателното сливане между моето тяло и изградената конструкция. Така образуваното хибридно тяло се движи според правилата на автоматиката, но същевременно е потопено в един фиктивен свят.“
Билети: 8|6 лв.


17 февруари /петък/
Благотворително събитие ще се проведе в Литературен клуб „Перото“ в петък (17 февруари) от 19:00 часа.


ГОЛЕМ
Култура аними и ДНК

17 февруари | петък | 19:30 ч.
Култура аними и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс
идея и режисура: Анна Данкова
сценография: Станимир Генов
звук: Петър Пармаков, Йоана Робова („Трохи“)
костюми: Леда Екимова
със специалното драматургично съдействие на ghostdog
участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова
фотограф: Боряна Пандова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов


Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.


--


Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и Министерство на културата на Република България
Билети: 10|8 лв.


18 февруари /събота/
Втората за годината дискусия организирана от Национален център за книгата този път е с акцент върху „Страшните приказки и измислените герои“. Очакваме ви на 18 февруари (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“.


19 февруари /неделя/
Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели на 19 февруари (неделя) от 10:00 и 12:00 часа в зала 4 на Двореца.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин