Седмицата на испанското и иберо-американското кино - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
28
Седмицата на испанското и иберо-американското кино
ДАТА: Oт 28 Май 2018 до 03 Юни 2018 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Седмицата на испанското и иберо-американското кино

"Геният: Пикасо" даде началото на 25-то издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино
Mango Duende с парти по случай юбилея на филмовия маратон


Вчера, 28-ми май, в кино Люмиер Лидл (НДК) стартира двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“.


“Това, че днес откриваме 25-то издание на фестивала е благодарение на всички вас, обществеността, която направи филмовата седмица от съществено значение за културния живот в София“, заяви културното аташе на Кралство Испания в България Хосе Андрес Сантос в откриващото си слово на кино-маратона. На церемонията присъстваха посланиците на Кралство Испания и Аржентина.


56474


По повод юбилейното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино на 31-ви май от 20 ч. посолството на Кралство Испания организира парти със специалното участие на група Mango Duende в клуб Macondo с безплатен вход.


56473


Днес, 29-ти май, програмата продължава с прожекции на испанската драма, базирана на реални събития, „Гигант“. Филмът представя пътешествието на двама братя из Европа, в което амбицията, парите и славата ще променят съдбата на семейството. С две прожекции в деня ще е и испанската комедия „Племето“, в която майка и син ще открият, че въпреки, че идват от много различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.


Също толкова интересни и забавни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв. могат да бъдат закупени на касите в кината.


Повече информация за филмите и програмата на фестивала можете да намерите ТУК


Седмицата на испанското и иберо-американското кино се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.


*** 


25-то юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино стартира с прожекция на „Геният: Пикасо“


Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито на 28-ми май от 19:00 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино Люмиер Лидл (НДК). Световната ТВ поредица разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес след 15-ти май, от понеделник до четвъртък между 09:00 и 18:00 ч., а в петък между 09:00 и 14:00 ч.


Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе в периода 28 май - 03 юни и ще мине през София, Пловдив и Варна.


По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори по-голямата част, от които ще бъдат излъчени за първи път в България.


56129


Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.


Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите тук.


56131


Кино фестивалът ще продължи до 3-ти юни в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.


56132


Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.


56133

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин