Семейна събота в музея - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
18
Семейна събота в музея
ДАТА: 18 Март 2017 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Семейна събота в музея

Каква ще бъде прогнозата за времето в следващите дни?


Заповядайте в Националния политехнически музей от 11:00 ч. на извънредна СЕМЕЙНА СЪБОТА (18 март). Ще сте сред първите, които ще узнаят това!


Темата е за метеорологията и е провокирана от предстоящия Световен ден на метеорологията – 23 март. Каква наука е метеорологията и как се развива? Как се изготвя прогнозата за времето. Дали само „излизаш по телевизията“ и за минути съобщаваш какво ще бъде времето? Какви инструменти и материали ползват синоптиците?


На тези и на още много любопитни въпроси ще отговори Анастасия Кирилова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Освен това, участниците ще имат възможност да се включат в разработването на синоптична и прогностична карта на България (подобна на тези, които виждаме в прогнозите по новините) и сами да поставят символите на времето: облаци, слънца, дъждове... или пък още валежи от сняг.


Ще бъде много полезно, интересно и забавно!


кога: 18 март, 11:00 ч.
къде: експозицията на музея, ул. „Опълченска” № 66
за кого: родители с деца на възраст от 6 до 13 години
вход: 10 лв. на семейство (включва 2-ма родители с до 2 деца)


Извънредната Семейна събота е част от специалните прояви, свързани с отбелязването на 60 години от създаването на Националния политехнически музей.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин