Сетивен спектакъл – лабиринт MARE INFINITUM - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
10
Сетивен спектакъл – лабиринт MARE INFINITUM
ДАТА: Oт 10 Март 2019 до 31 Март 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Сетивен спектакъл – лабиринт MARE INFINITUM

Сетивният спектакъл – лабиринт MARE INFINITUM подлага на тест способността ни да се отпуснем в неизвестното, за да открием себе си


Артистите от Театър на сетивата София канят всички, които са готови да експериментират и да се доверят на потапяне в дълбокото море от тишина, спомени, символи, образи от миналото и бъдещето, осъзнаване на неизбежното и откриване на отговорите на най-важните въпроси.


Високотехнологичен, тъмен и дълбок, MARE INFINITUM довежда сетивата до техните предели (в посока на едва доловимото) и прави опит за прехвърляне съзнанието на възприемащия в измерението отвъд.  И, разбира се, както във всеки лабиринт на сетивата, посетителят се превръща в активен участник и герой на случващото се около него - преживяването в лабиринта е лично, уникално и събужда всичките ти сетива за настоящия момент - единственото възможно и реално усещане - ТУК и СЕГА.


Mare Infinitum продължава с нови дати на 10, 16, 17, 30 и 31 март. Споделените преживявания на вече миналите през спектакъла разкриват магията му:


"Поредната невероятна вълнуваща приказка, в която бях главният герой! Всеки път си казвам - "Знам какво ще ми се случи, знам какво да очаквам", но накрая винаги съм изненадан и не мога да повярвам какво ми се случва. Благодаря, че ви има! Благодаря, че ми позволихте да се потопя в безкрайното море!"


"Преплувах морето на безкрайността и препоръчвам на всеки, който има смелостта, да се спусне в неизследваните зони, където са скрити съкровища" - Теди


61865


От „Терминал ∞” и „Институт за изследване на Тишината” през „CREAtorium” и „Vortex” спектаклите на Театъра на сетивата София очертават ясна траектория, която обхваща няколко основни теми, обединени от обща посока – от ограниченото и крайното към безкрайността. Тази траектория естествено достига до новия сетивен спектакъл-лабиринт MARE INFINITUM.


Появата му маркира и важен момент в дългогодишното сътрудничество между Театър на сетивата София и Бизнес център Вертиго - един добър пример за успешна и устойчива във времето колаборация между изкуството и бизнеса.


Къде: Vertigo Business Tower (София, бул. "България" №109)

Местата са ограничени до 30 души на представление.


61867


Какво е Театър на сетивата?


Театърът на сетивата е интерактивен творчески процес, при който се създава “site specific” пърформанс. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови) и съкровени срещи. Повече за метода и развитието му в България вижте на: https://sensorytheatresofia.com


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин