SoFest 2018 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
09
SoFest 2018
ДАТА: Oт 09 Май 2018 до 13 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
SoFest 2018

Био изложение в центъра на София


От 10 до 13 май в градинката „Кристал” в София ще се проведе изложението на био храни, козметика, продукти за дома и играчки от естествени материали. Изложението е част от пролетният фестивал „SoFest  2018” и освен здравословни и полезни продукти за малки и големи, ще зарадва посетителите с интересна програма за децата.


Сред акцентите в програмата са караоке за деца с Вики от Мастило и Яна Липованска, създатели на проекта Маргаритка и илюзионното шоу на Ненчо.


Очаква се за 4-те дни на провеждането си изложението да привлече над 10 000 души на щандовете на производители и дистрибутори на натурални и био продукти, български производители, избрали да произвеждат чиста храна и поставили в основата на своята дейност здравето и качеството. 


Освен да носи пролетно настроение в града, фестивалът има за цел да представи екологично отговорни бизнес и начин на живот.


Повече за Sofest 2018 можете да намерите тук.


55915


Фестивалът „SoFest  2018”  е част от календара на Българското председателство на ЕС и се осъществяват със специалната подкрепа на Столична Община и ОП Туризъм. С медийната подкрепа на Peika.bg.


 


***


Най-новият фестивал SoFest 2018 ще се проведе от 09-ти до 13-ти май и ще предложи богата и интересна културна програма на няколко места в София – Sofia Live Club, Централен Военен Клуб и градинка „Кристал“.


Намерението на организаторите е SoFest да стане ежегоден, традиционен фестивал на София, привличащ както българска, така и чуждестранна аудитория.


Тази година фестивалът е посветен на Западните Балкани, какъвто е и един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. За да бъде представена част от богатата духовна палитра на народите, живеещи на Балканите и по покана на организаторите, Теодосий Спасов създава джаз формацията Western Balkans Band BG, в която се включват световно известни музиканти от Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна Гора и Македония. Влатко Стефановски, Васил Хаджиманов, Йелена Йовович, Амар Чесляр и Дритан Хекурани ще открият фестивала  със специален  концерт на 9 май на сцената на Sofia Live Club.


В рамките на SoFest 2018 ще се проведе търговско изложение за домашни и био стоки. То ще се проведе в Градинката „Кристал” от 10-ти до 13-ти май включително.


Фестивалът ще продължи с богата културна програма за малки и големи в Централен Военен клуб на 12-ти и 13-ти май 2018г. Сред акцентите в програмата са детско илюзионно шоу с актьора–фокустник Ненчо Илчев, концерт на група Акага и спектакъла на Камен Донев „Възгледите на един учител за народното творчество”, преставяне на филми и книги на автори от България и страните от Западните Балкани. Създателите на социалния проект „Маргаритка” Вики Терзийска и Яна Липованска ще организират  караоке партита  за децата с известни детски български песнички.


SoFest 2018 е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и ще премине под патронажа на министър Лиляна Павлова. Той се провежда с любезното съдействие на министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС, Столична Община и на посолствата на страните от Западните Балкани в България.


Повече информация за SoFest 2018 ще намерите в сайта на събитието и на Фейсбук страницата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин