Sofia Game Night: Повече от игри, повече от забавление - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
02
Sofia Game Night: Повече от игри, повече от забавление
ДАТА: 02 Ноември 2019 МЯСТО:
Добави в календара
Sofia Game Night: Повече от игри, повече от забавление

Sofia Game Night се завръща на 2 ноември с второ издание и още по-богата програма, която ще включи над 40 събития на 30 локации в цяла София. Важен акцент в Sofia Game Night тази година са събията за деца. С нас 10 събития детската програма включа ще предизвика малчугани, младежи и техните семейства да се впуснат в света на игрите.


Кой не би желал да си си направи собствена видеоигра, да нарисува своя любим герои или да си поиграе с роботи? Какви са ползите от електронните спортове или как можем да преоткрием музея чрез игра? Тези и много други забавления очакват посетителите на Софийската нощ на игрите.


През тази година за първи път в програмата се включват РобоКидс, който ще покажат на по-малките дизайнери, колко е забавно да направиш собствена игра. Dechica.com са ни обещали съботен следобед пълен с образователни интерактивни игри, добавена реалност и занимавки от хартия.


66926


Матема и SmartyKids Център са подготвили настолни игри за най-малките, които ще имат възможността да упражнят паметта си и да изпробват своята логика с главоблъсканици.


А с „MindHub“ ви канят на „Вечер на програмирането“, на която деца и техните родители ще могат да научат повече за ключови умения за професиите на бъдещето, както и да си поиграят с роботите Даш и Дот.


Компютърната академия IT STEP кани гостите на Sofia Game Night на пет събития, в които те ще могат да се включат в откритите уроци: „Създай геройче с Illustrator“, „Направи първата си игра със „Scratch“ и „Създай игра с Kodu“,  да разберат повече за „Теория на цветовете, базирана на герои от игрите“, а родителите ще могат да поговорят повече с Георги Желев, част от Team Vrkolak, който ще разкаже повече как чрез електронни спортове и игри младите таланти развиват личностни и интелектуални качества.


Националният исторически музей се включва в Нощта на игрите с популярни заглавия настолни игри като „Не се сърди човече“, „Jenga“, „Дама“ в човешки размери, както и игри, разработени от музейните специалисти с цел да направят опознаването на експонатите в музея по-различно и интересно. Кой казва, че посещението в музеи е скучно?


66927


Друга организация, която се включва за първи път е Британски съвет, който са подготвили много интересна среща с „Micro:bit“ - е джобен, програмируем компютър, разработен от БиБиСи и въведен в учебната програма в Обединеното кралство и други страни по света. Устройството е подходящо както за деца и тийнейджъри с опит в кодирането, така и за абсолютно начинаещи. С негова помощ всеки може да се превърне в дизайнер и творец на дигитална информация, като възможностите за създаване са много - от крачкомер до интерактивна игра и робот.


Пълната програма на SofiaGameNight можете да намерите тук.


Sofia Game Night се организира от Гьоте-институт България и ESL с генералното партньорство на The Stars Group с партньорството на Game Dev Summit и Ozone.bg, както и с подкрепата на Френско-немския културен фонд и в партньорство с Френски институт в България.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин