Sofia Quest - състезание - преоткрий София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
16
Sofia Quest - състезание - преоткрий София
ДАТА: 16 Май 2015 ЧАС: 14:00 МЯСТО:
Добави в календара
Sofia Quest - състезание - преоткрий София

Второ издание на младежкото културно-образователно състезание “Sofia Quest”


На 16 май от 14.00 ч. в Борисовата градина ще бъде даден стартът на младежката културна инициатива „Sofia Quest”. Финалът ще бъде в 18.00 ч., като по време на обработването на резултатите ще се състои изложение на младежки организации и благотворителен концерт с участието на известни български изпълнители. Събраните средства ще отидат за откриването на школа по интегриран танц от Пламен Любенов, участник в настоящия сезон на „България търси талант”. 


„Sofia Quest” е състезание, в което активни млади хора на възраст 18 - 35 г. в отбори от по двама души преминават през различни задачи и предизвикателства, свързани с историята и културата на София и Европа. Инициативата за пръв път е реализирана през 2013 г.


Организатори на събитието са Център за международна младежка дейност -IYAC България и Студентски съвет към Нов български университет в партньорство със следните официални партньори: Национален младежки форум, 9Academy, ESN - България, Информационно бюро на Европейската комисия в България, Център за развитие на човешките ресурси, Дружество за ООН в България, Фабрика за идеи, Сдружение "Зелен" , Его политико, Бизнес клуб УНСС, MoveBG, "Скачащи кокили", САИМО, НЧ "Бъдеще Сега", ISIC, AEGEE - София, "ТАраТАнци", Сдружение "Тук-Там", Сдружение "Чудно”, Сдружение "Щипка". Частни партньори са „Чипита България“АД и “Кока-Кола България“ АД, а медийни парньори - Love theatre и peika.bg


Най-добре представилите се участници в състезанието ще получат награди от основните спонсори на събитието - „7days" и „Банкя", а Хотел "Савов", гр. Чепеларе и хотел "Прима С", Узана ще осигурят на два отбора уикенд за двама. Всеки, направил дарение за каузата, ще участва в томбола, от която може да спечели чисто нов таблет.


Център за международна младежка дейност (International Youth Activity Center – BULGARIA) е неправителствена организация в обществена полза. Екипът на IYAC Bulgaria е съставен от амбициозни и целеустремени млади хора, които вярват в идеята, че неправителствените организации могат да допринесат за развитието на обществото. Работим по различни инициативи, свързани с култура, спорт, доброволчество, неформално обучение и др.  


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин