София за Европа - пръски поезия - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
20
София за Европа - пръски поезия
ДАТА: Oт 20 Септември 2013 до 01 Декември 2013 ЧАС: 14:00 МЯСТО:
Добави в календара
София за Европа - пръски поезия
Източник: София 2019

Център за европейско развитие и реализация има удоволствието да представи проекта „София за Европа - Пръски поезия”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа – 2013 г. и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г. Целта на проекта е съвременната българска поезия, със своето многообразие от стилове, поколения и теми, да влезе в градското пространство, да има свое материално присъствие в столицата и да стане ежедневие за жителите на София и за нейните български и чуждестранни гости.


Избраните стихотворения са от авторите: Божидара Димова, Виолета Михова, Владимир Сабоурин, Владислав Христов, Галина Николова, Екатерина Григорова, Златина Димитрова, Калоян Игнатовски, Кирил Василев, Нели Господинова, Николай Атанасов, Николай Бойков, Николай Трайков, Петя Хайнрих, Радослав Чичев, Росен Кукушев, Татяна Йотова. Преводът на стихотворенията на английски език е осъществен от Джонатан Дън - поет, изтъкнат преводач, издател и познавач на българската поезия, преводач на двуезичната антология на българската поезия ”At the End of the World”, публикувана в едно от най-големите и престижни британски издателства Shearsman Books.


Откриването е на 20.09., петък, от 14 ч. в подлеза на ЦУМ, до прехода към метростанция "Сердика". Изработените двуезични табла ще бъдат на разположение на жителите и гостите на столицата от 20.09.2013 г. до 01.12.2013 г. в подстъпите и коридорите на метростанция „Сердика”. Вижте повече тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин