Софийски Велокарнавал - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
16
Софийски Велокарнавал
ДАТА: 16 Септември 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Софийски Велокарнавал

Софийският Велокарнавал се завръща за второто си издание
В средата на септември обличаме карнавалните костюми, за да се забавляваме заедно на две колела


През 2016 година беше дадено началото на една нова за столицата традиция. Време е за второто издание на първия по рода си софийски Велокарнавал, което тази година ще се проведе на 16-и септември.


Както подобава на всеки карнавал, така и на този ще бъде организирано карнавално шествие. Разликата е, че по време на Велокарнавала шествието се осъществява с велосипеди, които  преминават по предварително зададен маршрут. Както миналата година, така и тази, честванията, част от Велокарнавала, ще бъдат както на сборната локация, така и на финалната, а в карнавала ще могат да се включат всички жители и гости на София, без ограничение във възрастта.


50708


Карнавалният маршрут е със сборен пункт и начална точна на всички празненства главният вход на Южния парк. От нея участниците във велокарнавалното шествие ще преминат заедно до крайната точка – Княжевската градина, където ще бъде кулминацията на празненството и където ще бъдат организирани различни игри, състезания, забавления.


50706


На сборната локация ще бъде организирано малко празненство с музика, различни забавления, украси за велосипедите и самите участници. Ще се раздават образователни материали, свързани с безопасността на движение с велосипед. Организаторите приветстват всеки да пристигне пременен в най-веселия и щур костюм, а целта е да предизвикаме заедно интереса към колоезденето и движението като цяло. Велокарнавалът е част от Европейската седмица на мобилността за 2017 година.


50709


Миналата година, на мястото на кулминацията – Княжевската градина, всички участници се забавляваха с карнавална музика, а за приповдигнатото настроение главна заслуга имаха участниците в конкурсите за най-оригинален велосипед, най-оригинален карнавален костюм и децата, състезавали се в надпреварата за малчугани. Макар в програмата да бе предвидено състезание за деца до шест години с велосипеди без педали, заради големия интерес се проведоха два извънредни кръга на състезания за по-големи деца и със стандартни колела. Целият Велокарнавал бе озвучен от специално подбраната музика на двама диджеи, а много от участниците си тръгнаха с различни награди.


***


Велокарнавално шествие изпълва улиците на столицата
Започваме от централния вход на Южния парк тази събота 


Второто издание на Софийския Велокарнавал наближава с пълна сила. На 16-и септември улиците на столицата ще се изпълнят с карнавално настроение, цветни премени и музикално присъствие.


Началната точка на велокарнавалното шествие е Централният вход на Южния парк. От там участниците в карнавала ще потеглят в посока кръстовището на хотел „Хемус“ по бул. „Арсеналски“. На кръстовището с бул. Черни връх шествието преминава наляво в посока НДК. На следващия светофар карнавалното шествие завива надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Карнавалът продължава на право по канала до Орлов мост, след което навлиза в рамките на Княжевската градина.


Именно в Княжевската градина ще бъдат и кулминационните събития, с които ще отпразнуваме радостта от колоезденето и придвижването на две гуми в градска среда. Там ще бъдат организирани няколко различни състезателни игри, насочени предимно към деца.


Най-малките посетители на Велокарнавала ще могат да се включат в състезания с велосипеди без педали, а по-порасналите малчугани ще бъдат предизвикани по маркирано с пътни знаци трасе. Най-прилежните участници в карането по правилата за движение ще получат награди.


Още на сборната точка, пък ще можем да украсим себе си и велосипедите със специално подбрана карнавална украса. От Южния парк започват и празненствата, които ще бъдат озвучени от музиката на диджеи и музикалната платформа, която ще съпътства карнавалното шествие чак до пристигането му в Княжевската градина.


ПРОГРАМА:


10:30 Събиране на началната локация, главен вход на Южен парк;
11:30 – 12:30 Водени от мобилните велоплатформи и под музикален съпровод, участниците ще тръгнат по определения маршрут;
12:30 – 13:30 Свободна програма с музика от платформата, танци и игри за деца;

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин