Спектакъл „Косвени щети” - Стара Загора, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
24
Спектакъл „Косвени щети”
ДАТА: Oт 24 Септември 2019 до 29 Септември 2019 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Спектакъл „Косвени щети”

Истинските истории от Втората световна война, разказани през очите на жените, ще „оживеят” със спектакъла „Косвени щети” на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „ПИЕРО”.


Представлението е по книгата на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич – „Войната не е с лице на жена”.


Фестивалът ще продължи от 24 до 29 септември и цели да подпомогне развитието и популяризирането на професионалното куклено-театрално изкуство, залагайки на вкуса към различните форми и нетипичното, а именно постановки за възрастни в кукления театър.


След успешния дебют на новото пространство за алтернативни театрални формати на Театър Азарян, сцена Backstage, сега спектакълът „Косвени щети” ще гостува в Държавен Куклен Театър - Стара Загора на 27 септември от 17:30 ч.


66043


Различните театрални похвати, които режисьорката на спектакъла Максима Боева съчетава, а именно документален и куклен театър, ще пренесат на театралната сцена вълненията и емоциите от времето на войната. Във фокусът ще бъдат жените. Онези жени, които по собствена воля решават да отидат на бойното поле и от отдадени майки и съпруги се превръщат в снайперисти, сапьори, летци... Те се борят на фронта наравно с мъжете. Срещата с кошмарния свят обаче ще доведе до катастрофалния резултат от загубата на личността. Ще пречупи ли войната тяхната женственост? Попаднали на бойното поле с надежда за славни подвизи, за героините не остава нищо друго освен да се борят за собственото си оцеляване, създавайки свой бит и култура.


Режисьор и мениджър на проекта „Косвени щети” e Максима Боева, позната на публиката със спектакъла „Нирвана”. Сценографията е дело на Киряна Аврониева, а музиката - на Михаил Шишков-баща.


66044


От този месец към екипа на спектакъла се присъединява и младата талантлива актриса Елена Иванова, вече позната на публиката на Театър Азарян от спектакъла „Кралят елен” на режисьорката Анастасия Събева. Елена се присъединява към досегашните състав на спектакъла Анна-Валерия Гостанян, Анелия Мангърова, Владинелла Кацарска, Дайяна Димитрова, Катерина Стоянова и Никол Султанова, като за известен период от време Елена ще играе ролята на Дайяна.


Междувременно спекакълът „Косвени щети” ще се играе на сцена Backstage в Театър Азарян на 12 септември от 19:00 ч.


Билети за „Косвени щети” на 12 септември в Театър Азарян могат да бъдат закупени тук.  


Билети за „Косвени щети” на 27 септември в Държавен Куклен Театър – Стара Загора могат да бъдат закупени тук.


Снимка 1 – Косвени щети; фотограф: Мария Цветкова


Снимка 2 – Елена Иванова; фотограф: Иван Христов


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин