Средновековен фестивал Червен - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
21
Средновековен фестивал Червен
ДАТА: Oт 21 Май 2016 до 24 Май 2016 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Средновековен фестивал Червен

Сдружение за исторически възстановки „ЧиготТ“ и Modvs Vivendi - Средновековно Общество в България имат удоволствието да Ви поканят на средновековния фестивал "Червен" 2016.


За 8-ма поредна година между стените на средновековния български град Червен, край едноименното русенско село, ще се проведе, станалият традиционен, средновековен фестивал „Червен". Докоснете се отново до живата история – тази година от 21 до 24 май.

Идеята на фестивала е да пресъздаде живота, бита, занаятите, и военното дело на нашите предци през Средните векове и по-конкретно по времето на Второто българско царство. За целта сдружение „Чигот“, Modvs Vivendi - Средновековно общество в България, представители на други клубове за исторически възстановки и свободни български реенактори ще пресъздадат средновековен боен лагер. В автентичен декор на събитието ще се превърнат величествените руини на укрепения град Червен – един от главните центрове на Средновековна България през ХІІІ и ХІV в.


Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот, да научат по нещо за българската история, и да пробват уменията си в стрелба с лък, игри и др.

Важно: Бойни демонстрации ще бъдат представяни на 22 и 23 май от 11:30 ч. и 15:00 ч. и при голям интерес на 24 май от 11:30 ч.

Лагерът е изключителен, защото въплъщава в себе си максимална автентичност и богати възможности за забавление. Също така, за разлика от други лагери и средновековни възстановки, участниците в „Червен“ живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, дрехи или аксесоари. Ако искате да изпитате усещането и романтиката на Средните векове, мястото е крепостта Червен край Русе, 21 – 24 май.


Намира се тук.

Вход свободен!*
*Заплаща се само входна такса за археологическия резерват "Средновековен град Червен"


Очакваме Ви!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин