Стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхи - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
09
Стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхи
ДАТА: Oт 09 Декември 2019 до 23 Декември 2019 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхи

Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“.


Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда".


Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация "Искам бебе" и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата, съобщават на сайта на МЗХГ.



Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. - "Купи жива елхичка, помогни на дете" бе за набиране на средства за работа с деца от фондация "Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.


На откриването на кампанията, което ще бъде в зала "Голям колегиум" на МЗХГ от 9:00 часа на 9-и декември, ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и заместник-председател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева и председателят на Сдружение "Аутизъм Днес" Владислава Цолова.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин