Световноизвестният хуманитарен лидер Шри Шри Рави Шанкар пристига в България - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
28
Световноизвестният хуманитарен лидер Шри Шри Рави Шанкар пристига в България
ДАТА: Oт 28 Юли 2022 до 29 Юли 2022 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Световноизвестният хуманитарен лидер Шри Шри Рави Шанкар пристига в България

Световноизвестният хуманитарен лидер, духовен учител и посланик на мира и човешките ценности, Шри Шри Рави Шанкар от Индия ще посети България на 28 и 29 юли 2022 година с цел изнасяне на лекции и медитации за мир. Стресът след пандемията продължава - от една страна заради последствията, от друга - заради несигурността. И именно в този момент Гурудев Шри Шри Шанкар идва с послания за равновесие и сила, противодействащи на конфликтните времена.


Шри Шри Рави Шанкар ще бъде в България по покана на Киноцентър Бояна, където на 29 юли от 19:00 ч. ще се проведе събитието ШЕСТО ЧУВСТВО, което ще включва беседа и медитация водени от него. Преди главното събитие, ще има различни активности, като йога занятия, аюрведа семинари, работилници за рисуване с къна, многообразие от вегетарианска храна и напитки, интересни книги и йога аксесоари. 


Шри Шри Рави Шанкар е три пъти номиниран за Нобелова награда за мир. Фондацията „Изкуството да живееш“ /The Art of Living/, на която той е основател, е международна хуманитарна и образователна неправителствена организация, имаща дейност в над 155 страни по света и е със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет на ООН. Шри Шри Рави Шанкар неведнъж присъства и прави обръщания към Върховния съвет за световен мир, Световния икономически форум, Европейския парламент и редица други международни институции.


Освен това чрез множество социални проекти и обучения и доброволческа мрежа от организации в над 156 държави, инициативите вдъхновени от ШриШри Рави Шанкар са докоснали над половин милиард души. Той е разработил 50 уникалниивъздействащи и трансформиращи програми, които повдигат духа и дават нужните умения, така че да се справят с предизвикателствата на съвременниясвят.


През програмите на Изкуството да живееш в България са преминали над 100 000 души в над 40 града в това число деца, студенти, служители на фирми и държавни институции. Фондация Изкуството да живееш работи активно вече близо 15 години в затворите в България, преподавайки курсове за освобождаване от стреса както на лишени от свобода, така и на служителите.


Считан за неутрална фигура с единствената цел постигане на мир, Шри Шри Рави Шанкар представлява надежда за хората в конфликти.


Благодарение на неговите усилия места със силно изразени военни конфликти като Колумбия, Бряг на слоновата кост, Кашмир и Бихар успяват да намеря своето мирно решение. Шри Шри Рави Шанкар е носител на редица международни и национални награди и 17 докторски степени, които са подробно описани в приложението.


Билети събитие: https://bit.ly/39nAenj

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин