Театър БХАЛГ представя Шоу-лекция за щастие - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
01
Театър БХАЛГ представя Шоу-лекция за щастие
ДАТА: 01 Октомври 2019 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Театър БХАЛГ представя Шоу-лекция за щастие

Щастие! Що е то? Състояние, миг от вечността или просто понятие? Всички го търсим, но не всеки го намира? Знаем какво значи, но ни е трудно да го обясним? Някои твърдят, че са го открили, но защо ли след малко усещат, че им липсва? На всички тези въпроси ще ви отговори екипът на „Шоу-лекция за щастие“. Програмата е базирана изцяло на някои от текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“, като характерните за шоу-спектакъл средства и елементи, като песни, танци, аудио-визуални ефекти и др., придават развлекателен характер на сценичната адаптация.
Авторът е добре познат на българските читатели с невероятните си статии, които скромно са определяни като текстове „за спорта, вселената и всичко останало“. Творчеството на Иво Иванов, наричано още „Спортен екзистенциализъм“, е една уникална проекция на умението му да разказва истории, които нежно и деликатно докосват най-чувствителните струни в човешката душа. 


Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивираха част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче, че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати… 


Участват: Златко Христов, Мартин Тасков, Калоян Велинов, Йоан Величков и Александър Цветков 
Режисура и адаптация: Але Ксандър 
Муз. оформление и аудио ефекти: Мартин Тасков и Але Ксандър
Мултимедия, визуални ефекти и монтаж: Златко Христов 
Хореография и костюми: Але Ксандър


Билети можете да закупите на касата на театъра или тук.


Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин