Tеатър „Истината или се осмеляваш“ Габрово - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
20
Tеатър „Истината или се осмеляваш“ Габрово
ДАТА: 20 Декември 2019 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Tеатър „Истината или се осмеляваш“ Габрово

Габровският драматичен театър ще представи спектакъла „Истината или се осмеляваш“ на режисьора Васил Дуев в петък, 20 декември, на основната сцена на Театрална работилница „Сфумато“. Предвидени са две представления – от 16:00 и от 19:00 часа.


Спектакълът е създаден по текста на австрийския драматург Щефан Лак в превод на български език от проф. Владко Мурдаров. Режисьорът Васил Дуев е познато лице от софийската театрална сцена, многократно номиниран за наградите АСКЕЕР и Икар като режисьор и актьор. Премиерата на постановката се състоя тази година на 14 февруари на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ и в това няма нищо случайно, защото в „Истината или се осмеляваш“ основната тема е любовта.


Участват актьорите Ангел Калев и Адриана Димова, които търсят истината за копнежите и страховете на младите хора, за „първия път“ в любовта, за двубоя между половете, за смелостта да противостоиш на стереотипите и за първите избори в живота. Третият актьор, който участва само с гласа си, е Живко Гущеров. Всички те са от габровската трупа, изявени в много хитови представлния от репертоара на театъра: „Свекърва“, „Начало на спектакъла“, „За Първото българско царство: Отшелника“, „Жана д’Арк“, „Мнимият болен“, „Чешити“, „Михал Мишкоед“, както и в много детски представления.


68094


Представлението е носител на наградата „Най-добра постановка – изборът на студентите“ от третото издание на Международния театрален фестивал в Прищина, Косово, проведено от 4 до 9 ноември 2019 г. Освен наградата, габровската трупа получи шест номинации. От професионалното жури в категориите: „най-добър актьор“ – за Адриана Димова и за Ангел Калев; „режисура“ – за Васил Дуев и „най-добра постановка“. От медийното жури в категорията „най-добра постановка – изборът на медиите“ и от студентското жури в категорията „най-добра постановка – изборът на студентите“.


Сценографията и костюмите са изработени от Даниела Николчова (художник на спектакъла „Свекърва“) и Наталия Андреева. Хореографията е на Филип Миланов и Валери Миленков, а помощник-режисьор е Гинка Дичева. През октомври тази година постановката участва в 11-то издание на фестивала „Младите в театъра 2019“, организирано от Драматичен театър – Ловеч, с подкрепата на Министерството на културата и Община Ловеч. През март 2020 г. „Истината или се осмеляваш“ ще бъде представена на театралната сцена в Сърбия.


Предвидени са 35 места за жени и 35 места за мъже за всяко едно от представленията. Разделението на публиката на мъже срещу жени, е важно за случването на спектакъла. Постановката не е подходяща за лица под 13 години.


Билети може да купите от касата на Театрална работилница „Сфумато“, както и онлайн за представлението в 16:00 часа тук, а за представлението в 19:00 часа тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин