Театрален фестивал - Хасково 2015 - Хасково, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
26
Театрален фестивал - Хасково
ДАТА: Oт 26 Май 2015 до 01 Юни 2015 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара

През юни 2006 г. се роди и най-младият засега празник: Театралният фестивал. Благодарение на драматично-кукления театър "Иван Димов" и Община Хасково, в продължение на няколко дни театралното изкуство господства навсякъде в града – то е на сцената, в Стаята на приказките, на улицата, в парка, в нощния клуб.


Основна цел на театралните дни в град Хасково е да представят основните тенденции в българската и международна сценична практика и да създадат пространство за междукултурен диалог, творчески обмен и пазар. Програмата на фестивала е построена като мозайка от различни модули.


Разширената форма на представяне на театралното изкуство помогна много български актьори да се срещнат с неограничен брой хасковски зрители, а кръглата маса, с която по традиция завършват Театралните дни, провокира мисленето на специалисти и артисти.


Година след година Театралният фестивал в Хасково постепенно и естествено се вписва в голямото семейство на европейските фестивали и заявява себе си върху театралната карта на континента.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин