Три есенни похода във Велико Търново - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
30
Три есенни похода във Велико Търново
ДАТА: Oт 30 Септември 2017 до 14 Октомври 2017 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Три есенни похода във Велико Търново

Кампанията „Движи се и победи“ стартира отново на 30 септември


Три есенни похода събират великотърновци сред природата. Още тази събота /30 септември/ стартира есенният дял на кампанията „Движи се и победи“, съобщиха организаторите от Община Велико Търново, Младежки дом, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, Регионална здравна инспекция. Разходката ще бъде до язовир „Бижев дол“ в района на с. Буковец. Походът ще започне в 9,00 ч. от района на автобусната спирка в квартал „Чолаковци“ и включва преход живописна гора и било, откъдето се разкриват панорамни гледки към есенната природа.


Вторият стартов пункт е в с. Буковец – пред сградата на кметството. За желаещите да започнат похода от там ТД „Трапезица – 1902“ осигурява транспорт.


На 7 октомври /събота/ е вторият тур сред природата, по маршрут от Велико Търново до крайградската паркова местност Ксилифор. В 8,00 ч. водачи ще чакат желаещите да спортуват в квартал „Асенов“ и кв. „Света гора“. В 10,00 ч. е началото на спортно-туристическия празник на Ксилифор. Много игри и състезания са подготвени от организаторите – надпреварите са по пазене на равновесие, скачане с чували, ориентиране, стрелба с лък и др. Подготвени са също състезания по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, риболов, лъвски скок и др.


Кампанията „Движи се и победи” ще завърши на 14 октомври с поход до Петропавловския манастир, чието начало е в 9,00 ч.  Голямата награда за участниците в есенния дял ще е велосипед, предвидени са редица поощрения за най-активните любители на спорта. Най-активното в туристическите празници училище ще получи награда от председателя на Великотърновски общински съвет.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин