Трифон Зарезан RUPEL Winery - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
14
Трифон Зарезан RUPEL Winery
ДАТА: Oт 14 Февруари 2020 до 16 Февруари 2020 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Трифон Зарезан RUPEL Winery

От 14 до 16 февруари тази година отново най-хубавият лозарски празник „Трифон Зарезан” събира лозари, винари, винолюбители, ценители, туристи, гости и приятели за празненства и винени дегустации.


И през трите дни Винарска изба РУПЕЛ ще бъде отворена за посещения и дегустации. Ще имате възможността да се разходите из винарната, да откриете процеса на производство на вино, да видите лично лозята и да опитате висококачествено българско вино. В нашата винарна ще бъдете посрещнати от гостоприемен екип, а вината в магазина към винарната ще се предлагат на атрактивни цени! Входът е безплатен!

ПРОГРАМА за събитието:

14 февруари (петък)


От 10:00 до 16:00 ч. винарната ще бъде отворена за безплатни посещения и дегустации, включително и на нови реколти. Дегустации ще се предлагат и в шатото сред лозята!


15 февруари (събота)


От 10:00 до 16:00 ч. винарната ще бъде отворена за безплатни посещения и дегустации, включително и на нови реколти. Дегустации ще се предлагат и в шатото сред лозята!


11:00 ч. Водосвет за здраве и берекет в чест на Св. Трифон. Автентичен ритуал по зарязване на лозите.


11:30 – 14:00 ч. Празнична програма, почерпка с вино, кът с възможност за закупуване на напитки, барбекю и храни от местни производители. Кулинарна изложба от майсторски приготвени домашни баници, пити и други специалитети, с конкурсен характер. Всеки участник в изложбата ще получи бутилка вино, а трите големи награди ще бъдат обявени допълнително. Желаещите да опитват от вкусните изкушения на изложбата, ще могат да сторят това срещу закупен талон, а средствата, събрани от кулинарната изложба ще бъдат дарени на Радослава Германова за малката Никол от град Сандански, която се нуждае от животоспасяваща операция. Да и подадем ръка!


По време на празничната програма ще се насладите на Русалийски танци, изпълнени от сдружение „Русалии“
Ценностите На Петрич , ревностни пазители на традицията. Младите момчета ще могат да научат първи стъпки от танцувалните движения, да се докоснат до тъпана и зурната, да се посветят в някои от тайните на мъжете-русалии.


Красивите девойки и момчета от фолклорна формация „Македонци” с. Кулата ще изпълнят традиционни за района хора и танцови композиции.


Завършваме програмата със завладяващите гласове на подрастващите сестри и изгряващи звезди на югозапада – певиците Катерина и Зорница Стоянови.

14:30 ч. – Професионална вертикална дегустация на пет реколти бяло вино от сорта Тамянка, производство на Винарска изба Рупел. Лектор и водещ дегустацията Екатерина Александрова Петрова . Място на провеждане – шато сред лозята. Вход безплатен! Местата са ограничени, за предварително записване 0887612578, rupelwinery@gmail.com

16 февруари (неделя)


От 10:00 до 16:00 ч. винарната ще бъде отворена за безплатни посещения и дегустации, включително и на нови реколти. Дегустации ще се предлагат и в шатото сред лозята!

Събитието е част от тридневната серия, озаглавена „Дни на отворените врати в Мелнишко“. Заедно с другите винарни от района ви препоръчваме да се облечете комфортно и да се отправите към хълмовете, откривайки вълшебния свят на българското вино. Винарни и лозя ще отворят вратите си за вас.


По време на обиколките между винарните може да видите и много забележителности:


Епископска базилика Сандански
Парк "Свети Врач" - гр. Сандански
Melnik, Bulgaria
Хераклея Синтика
Рупите / Rupite
Самуилова Крепост
Златолист -храм Къща На Преподобна Стойна и много други.

Хотели за настаняване в района:


Kompleks Komitite
Mantar SPA Hotel
Park Hotel Pirin
Авис Сандански
Medite Spa Resort & Villas
Villa Sintica
хотел Динчова къща
Семеен Хотел ,,златен Рожен"
Лумпарова Къща
ХОТЕЛ РЕЧЕН РАЙ
Hotel BATS
Къща за гости Елица и много други

Следете събитието за повече подробности!


За информация:
тел. 0887612578
rupelwinery@gmail.com
www.rupel-wine.com
с. Долно Спанчево 2869 община Петрич
Винарска изба Рупел

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин