Училище за щастие – пластически театър за деца - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
09
Училище за щастие – пластически театър за деца
ДАТА: Oт 09 Ноември 2014 до 21 Декември 2014 ЧАС: 14:00 МЯСТО:
Добави в календара
Училище за щастие – пластически театър за деца

Какво е училище за щастие и защо пантомимата е страхотна за децата:


Ива Лапатова и Янита Кирова, студенти в трети курс по Пантомима в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, канят Вашите деца в Училище за щастие – школа за пластически театър за най-малките.


Курсът се провежда всяка неделя от 14:00 до 16:00 часа в Народно читалище “Алеко Константинов 1897” (София, ул. Оборище 73) и е за деца от 6 до 10 години.


Ето какво казват за него двете му създателки:


“В нашите часове ще се занимаваме с пластиката на тялото като театрално средство, с пантомима, но разбира се и с актьорско майсторство, което е неделима част от невербалния театър. Не изключваме и ползването на слово, където е необходимо. Защото смятаме, че театърът не трябва да ограничава и един творец може да направи всичко, стига то да е оправдано.


Ще се занимаваме с танци – съвременни и модерни техники.


И не на последно място ще работим с платове и маски – неделима част от театъра. Ще овладеем плата и маската и ще ги превърнем в свой партньор или част от себе си, в обкръжаваща среда, в приказно същество.”


Няма граници на въображението, като в света на приказките. Пантомимата е приказно изкуство. Мимът може да изиграе всичко – дървото, вятъра, птицата, отваряща се врата, пътен знак, слънцето. Един мим може да изиграе новородено бебе и докато се обърне, вече да е възрастен човек. Всичко, всичко, за което може човек да се сети... Пантомимата не ограничава откъм време и пространство. Мимът има своя машина на времето, своето тяло и своето въображение.Тя е движение, здраве. Тялото винаги е в добра форма и кондиция. Развива движенческата култура на тялото. Координация. Стойката, походката.


За информация и контакти тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин