В очакване на Коледа - традиционното тържество - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
15
В очакване на Коледа - традиционното тържество
ДАТА: 15 Декември 2013 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
В очакване на Коледа - традиционното тържество

На 15 декември 2013 г., неделя, от 11.30 ч. в Националния исторически музей (НИМ) ще се състои традиционното тържество „В очакване на Коледа“.


В рамките на ползотворното партньорство  между „Сдружение Азбукари“ и НИМ деца и младежи  от  формация „Искрици” от  Дома за деца и младежи с умствена изостаналост  “Св.  Пантелеймон” в с. Видраре ще представят спектакъла „Коледа - музикална магия”. Музикален ръководител е Искра Траянова, текстовете са на Стефка Матева, а костюмите са създадени от Розалия Николова. Вокалната група „Щурче“ към 144 СОУ "Народни будители" ще изпълни коледни песни.


Музеят ще получи и коледен подарък по време на тържеството – нова детска площадка за 10 000 лева, дарена от „Сдружение Азбукари“ и построена  от фирмата на Атанас Ботев - „Дар Строй”.


Сдружението и НИМ работят съвместно и по проекта на програма „Култура“ на  Европейския съюз - „Евровизия. Музеите представят Европа“. 


Сдружение „Евтерпани“, чиято мисия е да издирва и представя "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, е подготвило специална програма за тържеството, в която ще участват над 50 млади изпълнители от:


- Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии
-  Дует „Рукатка”
-  Школа по китара при читалище „Славянска беседа 1880”;
-  RD DANСE /модерен балет/


Ще има и изложба-базар на рисувани сладки и обреден хляб, както и компакт дискове с детски песни на музикална студия „Евтерпа” и издателство „Изкуства”.


Елза Лалева – автор, актьор и режисьор от Столичния куклен театър, ще прочете откъси от своята книга „Торта за всички”.


Ще има, разбира се, и подаръци - лично от Дядо Коледа, Снежанка и от техните помощници - джуджетата. Специални гости на тържеството ще бъдат децата от SOS Детски селища, село Дрен. Бъдете наши гости! Тържеството се осъществява с любезното съдействие на „Техем Сървисис” ЕООД.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин