Вълшебен свят - отворен фестивал - Хасково, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
13
Вълшебен свят - отворен фестивал
ДАТА: Oт 13 Юни 2015 до 15 Юни 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Вълшебен свят - отворен фестивал
Източник: magicworld-festival

Началото на отворения фестивал по бели денс, етно, хип-хоп, латино и съвременни танци „Вълшебен свят” бе поставено през 2006 година с главен организатор Милена Налбантова и с любезното домакинство на образцово народно читалище „Заря – 1858”, град Хасково.


С течение на годините, фестивалът се утвърди като международен форум на танцовото изкуство, на което изпълнители от страната и чужбина показват своите умения, обменят опит и впечатления, обогатят знанията си в професионалните начинания.


В дните на отворения фестивал „Вълшебен свят” колективите могат да се явяват както във всички танцови стилове, така и в отделните категории – сола, дуети, малки групи, формации, продукции... Възрастовите девизии са: деца до 8 и от 9 до 11 години, юноши от 12 до 15 и танцьори над 16 години. В стил "бели денс" има отделна състезателна категория за професионални солисти.


В съдийските комисии на отворения фестивал „Вълшебен свят” са присъствали имена като Игор Дел Местре от Международната организация по танци – IDO, Боряна Сечанова – главен художествен ръководител и хореограф на балет „Арабеск”, проф. Петър Петров – преподавател в Югозападния университет „Нефит Рилски”, Благоевград и много други изявени личности. През 2012 година за първи път се проведе и конкурс в категорията "Релакс шоу", в който всеки родител, любител, хореограф или просто приятел на танца може да се изяви без ограничение във възрастта и танцовият стил.


Вижте повече тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин