Винарско изложение BLUE & WINE EXPO Русе - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
29
Винарско изложение BLUE & WINE EXPO Русе
ДАТА: Oт 29 Юни 2019 до 30 Юни 2019 ЧАС: 13:00 МЯСТО:
Добави в календара
Винарско изложение BLUE & WINE EXPO Русе

Четвъртото издание на Дунавско винарско изложение BLUE & WINE EXPO ще се проведе на 29 и 30 юни 2019 г. в Русе - град на свободния дух, във фоайето и пред Доходно здание. Заповядайте на откриването - 29 юни, 13:00 ч.


Първите три издания на Дунавското винарско изложение преминаха при висок интерес и с участието на винопроизводители от четири държави. Тази година изложението се организира от Община Русе, в партньорство с Организацията за управление на Дунавски туристически район.


Събитието е обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав – 29-ти юни и в него ще участват представители от държавите от Дунавския регион. Изложението ще бъде разположено във фоайето и пред сградата на Доходно здание в централната част на града. Събитието ще бъде двудневно, ще включва дегустация на вина от Дунавския регион, представяне на традиционни занаяти и изкуство, както и съпътстваща културна и развлекателна програма на открито и закрито.


В рамките на изложението ще бъдат дискутирани и въпроси, свързани с развитието на винения туризъм. Ще научите по какъв начин може да се използва марката „Културен маршрут на Съвета на Европа“, с която през 2015 г. едноименната организация удостои маршрут „Пътя на римските императори и Дунавския път на виното“, а заедно с това и включените в него обекти на културно-историческото наследство и винопроизводители от Дунавския регион в България.


Повече информация тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин