Витоша летен фест 2021 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
10
Витоша летен фест 2021
ДАТА: 10 Юли 2021 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Витоша летен фест 2021

Седмото издание на Витоша летен фест пак ще зарадва любителите на планината и спорта в разгара на юли. Организаторите от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта” отново са приготвили примамлив награден фонд за участниците в надпреварите. Фестивалът ще се състои на 10-и юли, събота, от 11:00 ч. на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, смях, томболи и награди. Като допълнителна емоция всички желаещи ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт”.


Новото тази година са йога демонстрациите. Представители на Българска йога асоциация ще покажат йога практики, които подмладяват, дават здраве, сила, жизненост и спокойствие на ума.


Демонстрациите ще приканят всички заедно да направят полезни неща достъпни за всеки.


Както винаги участниците в бягането и колоезденето са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват в деня на феста от националния стадион „Васил Левски” в 08:00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус. За доброто настроение на 10-и юли пред хижа Момина скала ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Александър Александров – Алекс, лауреатът на международни конкурси е подготвил най-доброто от репертоара си. Ще има много групи с изпълнения на народни танци, свои песни подготвят за представяне и членовете на няколко известни формации за планинарски песни. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз, на природен парк „Витоша”, както и членове на клубовете за здраве и активно дълголетие.


Дисциплини:


- Състезание по планинско бягане – старт в 11:00 ч. по 14 км трасе „Кумата”


- Състезание по планинско колоездене - старт в 11:10 ч. по 7 или 21 км (една или три обиколки в зависимост от възрастовата група) по трасе „Копитото”


- Туристически поход – начало 11:20 ч. по 3,5 км трасе „Обичам Витоша” за около 2 часа


Възрастови групи:


За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и жени (40+);


За похода: Без ограничения


Трасета:


По определен от организаторите традиционен маршрут за различните дисциплини по спортове: Участниците са освободени от стартови такси.


Класиране и награди:


Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд, разпределен както следва: за мъже и жени – по 300 лв. за шампионите, по 200 лв. за вицешампионите и по 100 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки, както и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място.


Награждаване на призьорите и закриване:


В 13:00 ч. в зоната на старт/финала.


Транспорт:


На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в деня на феста в 08:00 ч. от национален стадион „Васил Левски” (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табелки на събитието) до местност Златните мостове – и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14:30 ч. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от национален стадион „Васил Левски”. Личните автомобили този ден ще бъдат допускани и паркирани до Златните мостове, ако пътувате с тях тръгнете по-рано.


Записвания и регистрации:


Тук и в деня на Феста на обособени пунктове по дисциплини от 09:00 до 10:00 ч. пред хижа Момина скала (след 10:00 ч. записванията на място се прекратяват)


Допълнителна информация:


Tук, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства.


Стягайте велосипедите и маратонките. Очакваме ви на 10-и юли на Витоша летен фест.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин