Виж моя ангел - национален детски конкурс - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
20
Виж моя ангел - национален детски конкурс
ДАТА: Oт 20 Октомври 2016 до 25 Ноември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Виж моя ангел - национален детски конкурс

Арт-Къща „Куклите”  обявява:
„Виж моя ангел”
IV-ти Национален детски конкурс за кукли ангели  


Мили деца, каним ви да участвате в Националния детски конкурс  ”Виж моя ангел”, организиран от Арт-Къща „Куклите”.

В конкурса могат да участват деца от 6 до 18 години. За изработка на куклите използвайте материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат...

Всяка кукла трябва да носи следната информация: Трите имена на участника, населено място, училище, клас, телефон за връзка.

Творбите не се връщат! Куклите, останали извън класацията, ще бъдат използвани като дарение за благотворителни каузи, свързани с деца.

Начало на конкурса: 20 октомври 2016 г.
Краен срок за участие: 25 ноември 2016 г.
Спазвайте срока, за да имате шанс за отличие!

Резултатите ще бъдат публикувани в сайта на Арт-Къща „Куклите”. Наградите по традиция ще бъдат връчени от  Вицепрезидента на РБългария  Маргарита Попова през декември 2016 г.

Очакваме вашите ангелчета на адрес: 
Арт-Къща „Куклите”,  София - 1000, ул. „Цар Самуил”  34, ет.1-2
За конкурса „Виж моя ангел”

Информация тук и на: 
tvorilnizi@abv.bg
0888 106 961, Мирослав Цеков
0888 86 09 34, Жени Костадинова, организатор

Кои сме ние
Арт – Къща с музей „Куклите” е основана през 2012 г. от Жени Костадинова. Представлява Център за творчество и уникален в България Музей с над 3000 кукли. Разположена е в сърцето на София в 100-годишна къща, паметник на културата. Основен приоритет е работата с деца – стремежът на екипа е да възпитава в тях отношение към красивото и стойностното, да ги учи да ценят изкуството и да откриват талантите си. Чрез изложби на кукли, постоянни и гостуващи, разказваме на малчуганите за историята на костюмите, традициите и обичаите на народите. Изработването на кукли в народни носии, както и на герои от приказки, са основни теми, които разработваме с децата.


Събития, организирани от нас
За 4-годишната си история Арт - Къща „Куклите” има реализирани над 100 арт събития. Сред най-ярките е:
Националният детски конкурс „Виж моя ангел”. Провежда се от 3 години през ноември – декември, под патронажа на Вицепрезидента на България Маргарита Попова и с личното й участие при връчване на наградите. Целта на конкурса е основно да насърчава приложното творчество сред децата като алтернатива на игрите в интернет, но и да ги провокира да мислят за ангелите – духовни същества, които правят хората по-добри, по-състрадателни. Куклите, останали извън конкурса, даряваме за каузи, свързани с деца.
През 2013 г. се включиха 267 деца от цялата страна.
През 2014 г. се включиха близо 1000 деца: конкурсът беше освен за приложно, и за литературно творчество: 670 бяха участниците с кукли-ангели и над 300 – с литуратурна творба (писмо до ангелите, стихотворение, есе). Талантливата Крисия получи Специалната награда „Ангелът на България”.
През 2015 г. се включиха 386 деца – в конкурса вече традиционно участват деца от Варна, Добрич, Бургас, Кюстендил, Пловдив, Монтана, Сливен и др.
Конкурсът отличава децата в 5 възрастови групи:  6-7,   8-10,   11-13,   14-16,   17-18 години. Децата, отличени на конкурса, традиционно получават книги,  арт-сувенир (ангелче), календарче, скицник, моливи, статуетка.
Конкурсът е добре  отразяван в медиите – в централни новинарски емисии на водещите телевизии у нас – БНТ, Битиви, Нова тв, радио БНР, „Хр. Ботев”, „Дарик”, печатни медии – „Стандарт”, „Труд”, „Монитор” и др.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин