WESTBAM гостува в Клуб Терминал 1 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
15
WESTBAM гостува в Клуб Терминал 1
ДАТА: 15 Септември 2018 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
WESTBAM гостува в Клуб Терминал 1

WESTBAM се завръща в България 20 години по-късно


Немският музикант, продуцент и диджей WESTBAM пристига в България 20 години след последното си гостуване у нас, този път по покана на Терминал 1. Събитието ще се проведе в Клуб Терминал 1 на 15 септември, събота. Вратите отварят в 22:00 ч., а началото е предвидено за 23:00 ч., като останалите участници във вечерта предстои да бъдат обявени допълнително.


DJ номер едно, пионер на DJ културата, "Практикуващ маниак на работното място", пророк на развращаващото се общество, композитор на химни за милиони, парти мейкър за над 15 милиона души през последните 30 години, философ на танцовата култура, автор и медийна личност - Westbam е жива легенда и една от най-жизнените личности на международната музикална сцена.

Westbam e първият DJ в Германия, който започва да миксира песните и по този начин превръща смесването в култ. Той е първият и единствен немски DJ, който е поканен да пуска на големите сцени в разцвета на acid house музиката във Великобритания. С неговия микс "We Want Some Pussy", той става първият немски диджей, който продава над 2 милиона записи на винил. Като основател на Low Spirit е отговорен за първия и най-успешен лейбъл за денс музика в Берлин. Той е първият и досега единствен DJ, който - като част от културната програма в Сеул от 1988 г., е поканен за участие в Олимпийските игри. Westbam е основателят на първото голямо рейв събитие в Германия - легендарният Mayday. Също така е и единственият DJ, който пуска на всеки Loveparade и създава всеки химн на парада. Песни като "Celebration Generation", "Wizard of the Sonic" и много други се превръщат в химни за новото и нововъзникващото техно движение през 90-те години; по-късно той създава и Technolectro с "Electric Kingdom".


Westbam винаги е бил философ и пионер на сцената и през 1997 г. издава книгата "Mixes, Cuts & Scratches", която пише заедно с Rainald Goetz. Вече 30 години той е DJ-продуцентът с най-голямото и продължително въздействие на сцената, с впечатляващо творчество от над 150 сингъла. Това, което е особено забележително в често забързания свят на електронната музика, е фактът, че Westbam - с танцови песни като "Beatbox Rocker" – създава музика, която остава във времето и надхвърля десетилетия живот.

Друг голям успех идва с неговия  албум Götterstraße през 2013 г. За този албум той комбинира типичния звук на Westbam с гласовете на музикални легенди от четири десетилетия и по този начин прави трибют към нощта и нощния живот. Известни артисти като Iggy Pop, Kanye West, Lil Wayne, Bernard Sumners (New Order), Brian Molko (Placebo) и Inga Humpe (2raumwohnung) участват в този проект, като изкачват LP-то на 12 място в германските класации. Това е най-високата позиция на Westbam за LP досега.

Световноизвестната звезда Westbam каца в Клуб Терминал 1 на 15 септември за една легендарна парти вечер. Диджеят обещава на българската публика да бъдат пуснати едни от най-големите му хитове отпреди 20 години, както и актуални парчета от творчеството му.


Билети за събитието на 15 септември се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 25 лв. на предварителна продажба и 30 лв. на самата дата и на място в клуба.
Организаторите съветват всички, които искат да присъстват, да се запасят с билети възможно най-рано. Броят им е ограничен!

Каси: щандовете на Eventim на ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

Следете събитието във Фейсбук.


Официални видеоклипове:
Westbam – Beatbox Rocker
Westbam – Hard Times
Westbam – Agharta

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин