Wine Fest Burgas - фестивал на най-доброто българско вино - Бургас, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
28
Wine Fest Burgas - фестивал на най-доброто българско вино
ДАТА: Oт 28 Юли 2016 до 31 Юли 2016 ЧАС: 14:00 МЯСТО:
Добави в календара
Wine Fest Burgas - фестивал на най-доброто българско вино

Трети Wine Fest Burgas


За първи път след Сoncours Mondial de Bruxelles 2016 - наградените вина ще бъдат представени пред масова публика на Wine Fest Burgas 2016

Българските медалисти от 23-ото издание на Сoncours Mondial de Bruxelles 2016, ще представят шампионите си по време на третия Wine Fest Burgas, който се организира от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експотим", от 28 до 31 юли в експоцентър "Флора" в Бургас - Морската градина.


Работното време на Фестивала на виното - Бургас 2016 ще бъде от 14.00 до 22.00 часа.


Носителите на 109 медала: 58 са сребърни, 47 – златни и 4 – големи златни ще представят своите вина пред взискателната аудитория на жителите и гостите на Бургас от 28 до 31 юли. За поредна година над 42% от участващите наши вина в най-големия независим конкурс за вино и спиртни напитки Сoncours Mondial de Bruxelles печелят отличия. 70 български фирми представиха 257 вина, които се конкурираха с близо 9000 от цял свят. България отново излезе на международната винарска сцена с най-силните си образци и заслужено прикова погледите на световната винарска общност.

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016" Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса "Изборът на потребителите", който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: "Сорт Шардоне", "Лозаро-винарски райони и винарски туризъм в България",  "Най-добрите български вина от местни сортове за 2016 година"  и др.

В гурме зоната ще се представят производителите на традиционни местни и млечни продукти и деликатеси. Най-верният спътник на виното - хляба, ще бъде представен на майсторски клас по приготвяне на традиционен български хляб от лимец, което ще даде възможност на участниците да се докоснат до древни български традиции.

Очаква се повече 30 български производители, търговци и вносители да представят над 200 елитни марки вина.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин