За Великден пътуваме 100 години назад във времето - Враца, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
23
За Великден пътуваме 100 години назад във времето
ДАТА: 23 Април 2021 ЧАС: 13:00 МЯСТО:
Добави в календара
За Великден пътуваме 100 години назад във времето

На 23-ти април от 13:00 ч. по случай най-светлия християнски празник Великден, Регионална библиотека „Христо Ботев” е подготвила една разходка из стара Враца чрез специално избрани от нас 21 пролетни и великденски честитки. Желанието ни е да пренесем съвременника назад във времето.  


Спомените и разказите ще отворят вратите на балния салон във Военния клуб, ще ни заведат до Бутов дол на хоро и люлки или до Лидо Венеция на разходка с лодка под звуците на оркестър или грамофон.


Пред сградата на библиотеката ще оформим кът с колекцията, като част от картичките ще имат своя реплика. Акцент в тази разходка във времето е провокация към нашите гости. Те ще имат възможност да отправят своето великденско пожелание, като изберат своя картичка, решат на кого ще я изпратят, попълнят я и пуснат в нашата импровизирана пощенска кутия. Екипът на библиотеката ще се погрижи посланията им да стигнат до своите получатели: баби, дядовци, лели, чичовци, роднини.


По този начин всеки гост ще има възможност да се пренесе в началото на XX в. и да усети духа на времето чрез приготовленията за празника. В същото време ще зарадва свои по-възрастни роднини, за които пощенските картички са част от спомените им, а не от историята. 


Важно е да носите в себе си пощенски плик и марка!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин