Запалване на светлините на коледното дърво в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
30
Запалване на светлините на коледното дърво в Пловдив
ДАТА: 30 Ноември 2018 ЧАС: 17:30 МЯСТО:
Добави в календара
Запалване на светлините на коледното дърво в Пловдив

В навечерието сме на едни от най-чаканите празници. Броени дни остават до Коледа и началото на Новата 2019 година. Една много важна и специална година за Пловдив!


Община Пловдив ви кани на традиционното церемониално запалване на светлините на коледното дърво пред сградата на общината, (пл.Стефан Стамболов № 1), което ще се състои на 30 ноември, петък, начало 17:30 часа.


Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който ще отправи и поздрав към  пловдивчани и гости на града.


Заедно за всички вас ще пеят, свирят и танцуват:


- Детска вокална формация „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова


ДВФ"Омайниче" е създадена през 1995 г.в гр.Пловдив. Водеща в културния живот на града ни, формацията се изгради и доказа като школа за музикално образование и възпитание.


Носител на награди, медали и отличия, „Омайниче“ достойно представя българското изкуство в Испания, Италия, Франция, Гърция и доказва своя девиз "С песен и обич творим добро". Репертоарът е разнообразен и включва детски забавни песни, хорова и църковна музика, поп и любимите на всички поколения участници в Омайниче - обработки на българска народна музика. Основател, ръководител, диригент и приятел на децата е Таня Орманова.


59952


- Младите гайдари от Гайдарски състав „Родопчани“ към Народно читалище „Гого Мавров – 1930“ Пловдив, с ръководител Веселин Козарев


Младите музиканти посещават единствената школа по каба гайда в града ни и са част от Гайдарски състав „Родопчани” към Народно читалище “Гого Мавров-1930 г.” с ръководител Веселин Козарев. Това е гайдарска и певческа група, която трайно се установява в читалището от 2014г. Влечение към магията на родопската каба гайда проявяват не само възрастни, но и все повече деца и юноши, които са обособени в детско-юношески колектив. Към момента броят на гайдарите и обучаващите се е над 40 души. В репертоара му влизат автентични песни, мелодии и хора̀, които са наследство от старите родопски гайдаджии, певци и певици. В самодейния състав на най-различни сцени в България и чужбина свирят рамо до рамо три поколения гайдари.


59953


- Фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“ с ръководител Рени Вълчева и хореограф Нели Карабахчиева.


Фолклорен танцов ансамбъл “Седенчица” е създаден през 2012 г. в гр. Пловдив. Основател на самодейния състав е хореографът Нели Карабахчиева, съвместно с бивши и настоящи ученици от профил хореография в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, както и любители самодейци. За краткия период от своето създаване “Седенчица” е носител на:


Златен медал от III-ти Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2014″ гр.Хисаря, – I-во място за хореографска разработка от II-ри Балкански фолклорен фестивал гр. Пловдив “Хопни ми тропни ми” на танца “Пуста младост”-хореография Емил Генов, – I-во място от IV-ти Международен фолклорен фестивал „Златен прах“, 2017г., гр. Челопеч.


Съставът развива активна концертна дейност в Пловдив и региона. През изминалите години взема участие на международните фолклорни фестивали в Черна гора, Италия и Хърватска, а през 2017г. в Германия. Важен момент в творчеството им е приемствеността между поколенията в колектива. Чрез своята дейност, ансамбълът цели да съхрани богатството и традициите на българския танцов фолклор.


Заповядайте!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин