„Васил Левски – вчера и днес“ - семейна образователна програма в НВИМ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
17
„Васил Левски – вчера и днес“ - семейна образователна програма в НВИМ
ДАТА: 17 Февруари 2019 ЧАС: 10:30 МЯСТО:
Добави в календара
„Васил Левски – вчера и днес“ - семейна образователна програма в НВИМ
Източник: НВИМ

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на делото на Апостола. Тя ще може да бъде посетена на 17-и февруари (неделя) от 10.30 и 14.00 ч. в киносалона на музея.


Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ ще престави не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и ще покаже как той присъства в спомените на съвременниците си. Малките гости на Музея заедно със своите родители ще могат да разсъждават върху това, какво е наследството, което ни е завещал Левски, пренесли ли сме завета му във времето и какво е нашето разбиране за Апостола на свободата днес.


Посетителите ще могат се докоснат и до малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ има честта да съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на Музея.


61456


По повод годишнината постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи извънредно на 18-и и 19-и февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 ч.


 


 

Коментирай
Други събития
Абонирайте се за нашия бюлетин