7 екзотични места за любов - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 екзотични места за любов
Автор: Peika.bg

Има места по света, където можеш напълно да се отдадеш на страстта. Места, сякаш създадени само за любов и нищо друго. 

Джайпур (Индия)

"Знам, че ще се върнеш, за да ме заведеш в Двореца на ветровете", казва Кристин Скот Томас на Ралф Файнс в една вълнуваща сцена от филма „Английският пациент”. Хауа Махал или Дворецът на ветровете се намира в Джайпур и някога в него куртизанките са се радвали на бриза в горещите летни вечери.

Джерикоакоара (Бразилия)

Джерикоакоара, намиращ се в североизточната част на Бразилия, на около 400 км от Форталеза, щата Сеара, е част от списъка на 10-те най-красиви плажове в света. Пясък, слънце, вятър и залези над дюните – идеално място за туристи и сърфисти.

Торес дел Пайне (Чилийска Патагония)

Фразата "с теб, до края на света" е точно за това отдалечено място, където можете да изживеете четири сезона в един ден. Типични пейзажи тук са ледници, айсберги, водопади и черни гранитни върхове.

Остров Еспириту Санто, (Мексико)

Островите на Кортесово море крият малки морски заливи като Енсенада Гранде, в архипелага на Еспириту Санто (Бая Калифорния, Мексико). Там няма кокосови палми, нито хотели, само един полумесец от пясък и черупки от перли, между трънливата пустиня и смарагдово синьото море. Това е защитена зона, но можете да посещава с лицензирани водачи. Идеално място за съзерцаване на звездите.

Стая 007 на Голдънай Ризорт (Ямайка)

Стая 007 е една от трите стаи на Голдънай Ризорт (Goldeneye Resort), вилата на британския писател и бивш шпионин Иън Флеминг, превърната в хотел в луксозен курорт на северния бряг на Ямайка. В нея е запазено дървеното бюро на Флеминг, на което е написал всичките си романи за Джеймс Бонд. Леглото обаче е по-удобно.

Убуд (Бали, Индонезия)

Много туристи обикалят из острова (обхващащ територия над 5500 кв. км и с три милиона души) без да видят нещо повече от пренаселените плажове като Kuta Beach и Nusa Dua. Навътре, в пейзажа от вулкани, храмове, тропически гори, се намира Убуд, пълен с десетки музеи и галерии, и хотели, предлагащи аюрведа масажи и йога. Тантрическият секс го оставяме на вас.

Кабо Верде

Кабо Верде е една от островните държави в Африка, на които си заслужава да обърнете внимание. Причината да го направите са не само неземно красивите усамотени плажове, а и чудесните цени, на които могат да се намерят екскурзии до Кабо Верде.

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин