10 идеи за семеен уикенд в Пловдив - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 идеи за семеен уикенд в Пловдив
10 идеи за семеен уикенд  в Пловдив
Снимка: visitplovdiv.com

Какво ще правите през следващия уикенд?

За щастие той ще бъде по-дълъг, защото 22 септември е официален почивен ден. Така че дните са релакс и време със семейството стават общо три! Това е чудесна възможност да си спретнете една кратка екскурзия, която да посветите на най-близките си... например в Пловдив

Вижте нашите 10 идеи за прекрасен семеен уикенд в града под тепетата. Сигурни сме, че ще откриете нещо интересно за всеки член от семейството. Приятно прекарване!

1. Главната улица – Тя е осеяна с много магазини, улични артисти и музиканти, цветни лехи и прекрасни места за отдих. Там можете да опитате някои от вкусните пловдивски лакомства като: тракийски катми, сладолед, гофрети, пуканки и понички, банички, сандвичи и много други. След като похапнете можете да се порадвате на красивите водни каскади и фонтани.

2. 3D филм на Римския стадион – Анимираното 12-минутно представяне на стадиона в пълния му блясък през римско време е интересно както за родителите, така и за децата. Филмчето представя още и гладиаторските състезания, които са се провеждали на него.

3. Природонаучният музей -  Той е единственият в страната с дигитален планетариум и е естествено обиталище на 500 живи пеперуди, богати експозиции на терариум и аквариум.

10 идеи за семеен уикенд в Пловдив
Снимка: visitplovdiv.com

4. Посещение на спектакъл за деца и семейства от програмата „Госпожа опера“ в дома на културата „Борис Христов“.

5. Посещение на спектакъл от репертоара на Куклен театър – Пловдив.

6. Разходка на Гребната база – Това е чудесно място да поспортувате заедно! Можете да избирате между: колоездене, разходка с драконова лодка, разходка с рикша, практикуване на фитнес на открито, тенис, волейбол, баскетбол, футбол. На Гребната база има още детски площадки, въжена градина и изкуствена стена за катерене.

10 идеи за семеен уикенд в Пловдив

7. Разходка в Стария град – В него може да посетите възрожденските музейни къщи, галерии, археологически комплекс "Небет тепе" на едноименния хълм. Точно там можете да си направите незабравими кадри с гледка към Пловдив. След това може да разгледате експозициите на Етнографския и Историческия музей и Градската художествена галерия. Не пропускайте да посетите спектакъл на Античния театър, както и да се разходите по Улицата на занаятите.

Можете да си закупите маршрутен билет с отстъпки за деца и семейства от всеки едни от обектите, включени в него – Античен театър, Малка базилика, галерия «Златю Бояджиев», къща Стамболян, Римски стадион, Балабанова къща, къща Хиндлиян,къща Недкович, старинна аптека "Хипократ".

10 идеи за семеен уикенд в Пловдив
Снимка: visitplovdiv.com

8. Тепетата – Младежкият хълм, хълмът на Освободителите и Данов хълм са прекрасни места за разходка по всяко време на годината. Те са изпълнени с много зеленина и приятни места за отмора.

9. Регионален археологически музей - Музеят притежава една от най-богатите колекции, съдържаща близо 100 000 експоната, произведения на човешкото изкуство и бит, свързани с историята на Пловдивска област и град Пловдив - наследник на един от най-големите и значими антични градове на Балканския полуостров - Филипопол. В него се намира и Панагюрското златно съкровище.

10 идеи за семеен уикенд в Пловдив
Снимка: visitplovdiv.com

10. Детската железница „Знаме на мира“ на Младежкия хълм - Нейният маршрут е: гара Пионер, мост, прелез с бариери, 50 м тунел, естакада, спирка Снежанка, гара Панорама. Една обиколка трае 25 минути. Озвучена е с детски песнички. В нея могат да се возят възрастни и хора в неравностойно положение.

Работно време:
Зимно работно време – 16 октомври до 31 март вкл.         
От сряда до неделя включително – 08:45 часа до 17:15 часа                                 
Лятно работно време – 01 април до 15 октомври вкл. 
От сряда до неделя включително – 09:30 часа до 18:15 часа
Цената за всички възрасти е 1 лв.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин