10 истини за пътуването, които никой не ви казва - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 истини за пътуването, които никой не ви казва
Автор: Спиридон Калашников
10 истини за пътуването, които никой не ви казва

Това да пътуваш и да виждаш нови места е едно от най-хубавите неща в живота. Но все пак ако не сте го правили досега, трябва да сте готови за някои истини за пътуването, които по-надолу ще ви разкрие Спиридон Калашников.

Гледаме лъскавите брошури с възможно най-привлекателните снимки и така ни се иска направо да скочим и да заминем, но е добре да имаме предвид някои неща.


1. Едно от основните неща е, че пътуването струва пари, а туризмът е машина за пари. Респективно, като стоите от другата страна, плащате. Колкото и бюджетно да го организирате, всяко едно пътуване си е една камара пари. Не че не знаете, но да го знаете и да си правите сметката.

2. Колкото по-яко е мястото на снимката, толкова шансът да си докарате някаква (без)срамна болест е по-голям. 

3. Събирането на тен не е забавно. Ако с приятели планирате дестинация с басейн или море, почти сигурно още след първото плажуване някой от вас ще е зверски изгорял. Също така голям е шансът за диария и повръщане заради върлуващите в чужбина бактерии, вируси, храна, вода. Ако пътувате с деца, то е напълно задължително даже.

4. Друг почти сигурен бич за туриста е туристическият запек, за който вече сме ви разказвали. Повечето туристи са толкова безмилостно атакувани от него през първите дни от пътуването, че им се приисква да разхлабят с диарията и повръщането от горната точка. Успокоителното е обаче, че няма как едновремнно да си причините запек и диария.

5. Ще си лягате по-рано, отколкото вкъщи. Интересните градове и дестинации, които сте решили да разгледате, най-вероятно освен добри впечатления и снимки, ще ви натрупат добър актив от километри, извървени пеш, а и безкрайно висене по опашки за забележителности. След като се приберете в хотела, ще сте като пребити и само ще искате душ и сън.

6. Вероятността да ви оберат е огромна. Всички туристически дестинации са мишена не само за туристи, но и за всякакви видове и подвидове крадци и джебчии. Те знаят, че на пътуване не се ходи ей така и вероятността да сте се запасили с кеш е голяма. Туристите пък са разсеяни и са склонни да се заглеждат по всеки камънак. Какъв по-добър момент от това, някой да ви издърпа портфейла или да ви свие фотоапарата. 

7. Ако планирате романтично пътуване с вашата приятелка, шансът тя да е неразположена или още по-лошо - този период тепърва да предстои е около 33%. Ако приятелката ви си е просто кисела през цялото време, то процентът скача почти до 100.

8. Няма пълно щастие. Ако тръгнете на организирана автобусна екскурзия за няколко дни, няма шанс да сте доволни едновременно от хората, с които пътувате, закуската в хотела, температурата в автобуса, топлата вода в стаята. Ако сте доволни от горните четири, вие сте наистина късметлия и е добре незабавно да пуснете тото.

9. Дългото пътуване с автобус може да ви докара хемороиди или най-малкото болки в кръста и схващане. По-добре си подгответе забавления за автобуса.

10. Някои хора прекаляват с фотографиите и щракат всичко по пътя. Така има вероятност, особено ако не пътувате често, да разгледате цялото пътуване вкъщи на снимки, вместо да се насладите на момента.

Разбира се, повечето от тези неща се преживяват и дори с тях, пак си струва. Просто ги имайте наум. Тук може би само трябва да изключим СПИН-а в Африка. Извода е пътувайте, яжте, пийте и събирайте впечатления. Перисталтиката се оправя, но спомените остават.

Спиридон Калашников е псевдоним на Божидар Бончев - блогър, който се занимава още със SEO оптимизация, одит на уебсайтове и уеб бизнес. Всички публикации на Спиридон Калашников може да проследите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Истинският Типун, 21.03.2014 | 16:05
Повечето от точките са ми се случвали + онова за почти 100%
Абонирайте се за нашия бюлетин