10 музея, в които можете да пренощувате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 музея, в които можете да пренощувате
Автор: Peika.bg
10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: The Chicago Field Museum

Мечтали ли сте да прекарате вечерта си не къде да е, а в музей?

Днес много музеи предлагат вечерни събития, които позволяват на любопитните гости да разгледат експозициите им през нощта, след което да се оттeглят в царството на сънищата.

Независимо дали обичате природата, зоологията, археологията или сте по-скоро човек на изкуството, в класацията има по нещо за всеки.

Тези 10 музея предлагат образователни програми, любопитни активности и сюрреалистични нощувки!

1. Американският природонаучен музей

Ню Йорк

Любителите на приключенията са поканени да изследват залите и експонатите на сградата с фенерчета, преди да се настанят в лагера под емблематичния син кит на музея.

2. Калифорнийската академия на науките

Сан Франциско, Калифорния

Очарователно наричани "пингвини + пижами", спалните в Калифорнийската академия на науките имат какво да предложат на всеки от любителите на животните до амбициозните астронавти. Гостите спят пред аквариум, където дори могат да се срещнат лице в лице с алигатора Клод!

3. Зоопарк Сан Диего

Сан Диего, Калифорния

Зоопаркът позволява на гостите да спят под звездите и близо до животните. Лагерът е идеален за семейни почивки и забавления. Там на сутринта ще ви очаква планина от палачинки.

10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: The San Diego Zoo

4. Британският музей

Лондон, Англия

Един от най-посещаваните музеи в света позволява на гостите да се насладят на "монументален нощен сън". Оставането в музея посред нощ е любимо занимание на младежите в града.

10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: The British Museum

5. Националният архив

Вашингтон

Тук ще се насладите на възможността да прекарате нощта до Декларацията за независимост и Конституцията. След интересни игри и филмова вечер, гостите се настаняват в красивата ротонда на сградата.

6. Бейзболната зала на славата

Ню Йорк

Музеят предлага семейни вечери, в които родители и деца да научат повече за бейзбола и да поиграят заедно. Те не само могат да разгледат изложбите, но и да се позабавляват с любопитни филми.

7. Природонаучен музей

Лондон, Англия

Известният в Лондон природонаучен музей предлага образователни и забавни вечери, посветени на динозаврите. През това време децата могат да научат повече за тези създания и да прекарат една незабравима вечер в музея.

10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: Susannah Ireland

8. Музей на изкуството "Рубин"

Ню Йорк

Тук ще имате възможност да поспите в мека спалня под погледа на Буда. Това успокояващо преживяване ще пасне идеално на любителите на изкуството.

10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: Rubin Museum of Art

9. Международният шпионски музей

Вашингтон

Децата и техните семейства могат да се превърнат в истински тайни агенти. Те преминават специално обучение, а след това се залавят с поставената мисия. Това със сигурност ще е една много вълнуваща нощ.

10. Kосмически и научен център "Шабот"

Калифорния

Пренощуването в този център ще е като сбъдната мечта за всички амбициозни астронавти. Те могат да разгледат експонатите, да видят представление в планетариума и дори да гледат през телескопа на музея по време на частен оглед!

10 музея, в които можете да пренощувате
Снимка: Natausha Greenblott

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин