10 необясними неща, които туристи са искали - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 необясними неща, които туристи са искали
Автор: Кристина Кацарска

Много често туристическите агенти са изправени пред изключително необичайни и дори неприемливи въпроси и желания от страна на туристите. Но понякога те са и много забавни. Предлагаме ви да се посмеете с 10 от най-странните сред тях, споделени от австралийски туроператор.

1. Веднъж жена попитала дали може мястото й в самолет да бъде откъм пътеката, за да няма опасност вятърът от прозореца да развали прическата й по време на полета.

2. Клиентка попитала колко ще й струва пътуване до Хаваите. След като обширно й обяснили всички подробности относно цената, тя попитала дали няма да й бъде по-евтино да лети със самолет до Калифорния и оттам да продължи с влак до Хаваите.

3. Мъж, заминал на ваканция в град Орландо в щата Флорида, се обадил и разярено попитал защо стаята му не е с изглед към океана, след като изрично е помолил. Любезно му обяснили, че това е невъзможно, защото Орландо се намира във вътрешността на Флорида, а той все така ядосан отвърнал да спрат да го лъжат. Заявил, че според картата Флорида е достатъчно тънък щат, за да може да види океана отвсякъде.

4. Един господин се обадил с питането дали е възможно да види Англия от Канада. Естествено, му отвърнали, че не е, но той отчаяно казал, че те изглеждали толкова близко на картата!

5. Друг господин се обадил и попитал дали може да наеме кола в Далас. Проверили маршрута на пътуването му и се оказало, че има едва едночасов престой на летището там. Заинтригувани го запитали за какво му е колата, а той сериозно обяснил, че разбрал, че летището в Далас е толкова голямо, че ще му е необходима кола, за да се придвижи навреме между терминалите.

6. Една много любезна жена се обадила с питане как е възможно, след като самолетът й излита в 8:20 часа от Детройт, да пристига в 8:33 часа в Чикаго, намиращ се на 380 км разстояние. Опитали да й обяснят промяната в часовата разлика, но след като не разбрала, й казали, че просто самолетът е много, много бърз... и тя повярвала.

7. Жена се обадила и поискала да разбере дали на летището слагат бележки с физическото описание на собственика върху багажа, за да знаят кое на кого принадлежи. Отвърнали й, че не, но тогава дошъл следващият въпрос: „Защо на моя куфар имаше бележка, на която пише "дебел" (на английски FAT)?“ След едноминутна проверка през смях й обяснили, че такъв е кодът на летище Фресно, Калифорния (FAT) и няма нищо общо с нейната външност.

8. Веднъж мъж запитал по телефона точно кой самолет трябва да хване. След като му дали необходимата информация, той отново запитал: „Aз знам, че полетът ми е номер 823, но защо върху самолетите няма числа?“

9. Мъж поискал да знае какви документи са му необходими, за да отиде в Китай. След дълга телефонна дискусия относно паспорти му напомнили, че се нуждае и от виза. Но той уверено отвърнал, че е ходил много пъти и никога не му е потрябвала. От агенцията проверили и се оказало, че на мъжа наистина ще му е нужна виза. Когато му го съобщили, той изненадано отвърнал, че досега никога не са му искали виза и винаги се е справял със своята "Американ Експрес" (имайки предвид кредитна карта Виза, а не виза).

10. Жена се обадила с желанието да резервира билет за полет до град Хипопотам в щата Ню Йорк. Туроператорът проверил кодовете на всички летища в страната, но така и не открил въпросния град. Когато съобщил това на жената, тя ядосано заявила, че всеки знаел къде е това. Предложила му да провери на картата... нямало как да го пропусне. Човекът наистина я прегледал и накрая предположил дали дамата нямала предвид Бъфало (от английски – бизон). Жената щастливо извикала: „Да! Знаех си, че беше голямо животно!“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин