10 неща, които е добре да носите по време на всяко пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 неща, които е добре да носите по време на всяко пътуване
Автор: Елена Исаева

Всяко пътуване започва с чувството на вълнение, стягане на багаж и множество планове за това, което ще посетите по време на своята екскурзия или почивка. Без значение каква дестинация ще изберете има няколко неща, които е добре винаги да носите със себе си, за всеки случай.

Ето някои неща, които е добре да носите със себе си при всяко пътуване:

10 неща, които е добре да носите по време на всяко пътуване
Снимка: pixabay.com

1. Първото и най-важното, както вече се досещате са лични документи и пари. Под лични документи разбирайте лична карта или задграничен паспорт, а понякога и двете, ако се налага, билет, бордна карта и всички необходими документи за пътуване.

2. Зарядно или преносима батерия също са неща от много голяма необходимост. Не винаги има къде да включим зарядното си, за това е добре да имаме и преносима батерия. Винаги дръжте телефона зареден над 50 процента, за всеки случай. Все па освен за страхотни снимки, може да се наложи да го ползвате и за спешни обаждания.

3. Карта на населеното място, в което отивате, защото не винаги ще е възможно да използвате телефона си и неговия GPS. Понякога е добре да се доверим на добрата, стара карта. Забавно е, повярвайте ми. Пък и така ще се почувствате като приключенци.

4. Друга вещ, без която лично аз не излизам това е книга. Дали в автобус, самолет или влак, винаги има малко време за четене. Освен това така ще минат по-бързо например дългите часове престой на някое летище или гара.

5. Бутилката с вода също трябва да е от задължителните неща, които да вземете. Дали за кратка или дълга разходка, винаги се грижете за това да имате вода в себе си, защото има места, на които не може да си купите, а все пак тя си е изключително важна за всеки организъм.

6. Химикалката и малкото тефтерче също са едни препоръчителни аксесоари, които не заемат много място. Полезни са, защото винаги може да си запишете някаква важна информация, която да ви потрябва по-късно или да ви дойде внезапно музата за някое стихотворение или сюжет на роман, кой знае.

10 неща, които е добре да носите по време на всяко пътуване
Снимка: pixabay.com

7. Лепенките за рани са друго нещо, което е добре да имате, дори да не се наложи да ползвате. Все пак ако сте на вън цял ден е добре да сте подготвени.

8. Не забравяйте и кърпичките – сухи и мокри. Те винаги са нужни, особенно ако няма къде да измиете ръцете си преди хапване например.

9. Следва и една често забравяна вещ – чадърът. Когато планирате целодневна разходка е добре да имате със себе си чадър или дъждобран, което предпочитате, защото както добре знаем, времето е доста непредсказуемо и да ви кажа от личен опит при 30 градуса и ясно синьо небе, след това ме е валял проливен дъжд. Така, че помислете за малък сгъваем чадър или тънък дъждобран, които да сложите в раницата си.

10. Последното нещо, което бих препоръчала е нещо сладко или дори пакетче захар. Понякога човек се изморява от дългото ходене, от високата температура или от нещо друго и за това е добре винаги да имате захар под някаква форма.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин