10 от най-красивите дестинации в Канада - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 от най-красивите дестинации в Канада
Автор: Peika.bg
10 от най-красивите дестинации в Канада

Провинция Албърта в Канада може да стане вашето любимо място със своите прекрасни пейзажи.

Представяме ви 10 спиращи дъха места, които с право могат да бъдат определени като най-красивите в региона.

1. Езерото Луиз

Езерото Луиз е едно от най-често заснеманите в Канада и определено има защо. Само на час път на изток от град Банф може да намерите спокойствие край това зареждащо синьо езеро, което по-скоро прилича на пейзаж от пощенска картичка. Един от най-известните маршрути в района пък може да ви отведе до скритото в планината езеро Агнес.

10 от най-красивите дестинации в Канада


2. Град Банф


Град Банф има историческия чар на малко планинско градче, което има всички условия, за да осигури забавен и разнообразен престой на посетителите си. Залите за яздене на механични бикове, ресторантите и магазините биха зарадвали туристите, които искат да се докоснат до местната култура. Докато сте там не пропускайте да направите разходка с гондола, разкриваща прекрасна гледка към града или да покарате кънки на лед. Сред туристическите атракции в района, които не са за изпускане са и горещите извори и националният парк "Кейв енд Бейсин".
10 от най-красивите дестинации в Канада


3. Каньон Малайн


Със своите зелени дървета и гледка към водопад през лятото и към масивни ледени образувания през зимата това място е красиво целогодишно. Сигурен начин, за да го посетите през най-студения сезон, е с водач, така че е добре да си подготвите стабилна екипировка и добър фотоапарат.
10 от най-красивите дестинации в Канада

4. Езерото Малайн

Езерото Малайн разполага с най-доброто от всичко: кристално чиста вода, извисяващи се ледници и живописния остров Спирит. Въпреки че винаги може да се включите в круиз по езерото до острова, по-добра алтернатива е да си наемете каяк и да разгледате забележителностите сами. За предпочитане са по-ранните часове, когато все още няма големи тълпи от туристи.

10 от най-красивите дестинации в Канада


5. Водопад Атабаска

Това е най-красивият водопад в Националния парк Джаспер. Падащите води и варовиковото ждрело, което са създали, са още по-зашеметяващи на фона на планината Керлеслин. Там са приспособени множество платформи, от които може да видите водопада, но се старайте да ходите по пътеката, тъй като извън нея има голям шанс да бъде заледено.
10 от най-красивите дестинации в Канада
Снимка: Calgary Reviews/Flickr

6. Водопадите Сънуапта

Водопадите Сънуапта са известни със своята височина и мощен воден поток. Най-добрата гледка към тях се разкрива от моста, извисяващ се над най-големия от водопадите. Препоръчителното време за посещение е през пролетта, когато снегът се топи и водният поток е най-силен.

10 от най-красивите дестинации в Канада
Снимка: PunkToad/Flickr

7. Езерото Минеуанка

Най-живописното ледено езеро под Канадските скалисти планини и е идеално за дейности на открито по всяко време на годината. Край Минеуанка туристите могат да се насладят на походи, кану и гмуркане. Опитайте да планирате пътуването си до това място през зимните месеци, когато Северното сияние е в своя пик.

10 от най-красивите дестинации в Канада

8. Джонстън каньон

Зимата в Джонстън каньон предлага най-спиращите дъха гледки, разкриващи ледени образувания сред варовикови скали. Най-добре резервирайте ледена разходка през най-студения сезон, когато замръзналите водопади ще направят преживяването ви незабравимо.

10 от най-красивите дестинации в Канада
Снимка: David Crombie/Flickr

9. Езерото Пейто

На снимките на езерото Пейто не им е нужен филтър - неговите води са наитина толкова сини. За да избегнете тълпите през лятото, можете да се разходите по отделена пътека, водеща към гората.

10 от най-красивите дестинации в Канада

10. Айсфийлдс Паркуей

Айсфойлдс Паркуей свързва градовете Банф и Джаспър и осигурява достъп до някои от най-красивите гледки в Албърта. Освен невероятната природа там може да видите изобилие от диви животни, както и да спирате за разходка. Отсечката може да бъде взета за по-малко от 3 часа, но имайте предвид, че по пътя има много места, които си заслужават да им бъде обърнато специално внимание.

10 от най-красивите дестинации в Канада

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин