10 предпочитани острова за море през лятото в Европа - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 предпочитани острова за море през лятото в Европа
Автор: Елена Исаева
10 предпочитани острова за море през лятото в Европа
Снимка: Елена Исаева

Лятото е време, в което повечето хора вземат годишния си отпуск и се отправят на почивка, в повечето случаи на море. Професионалисти съветват всяка година да избираме различна дестинация за нашето пътешествие, пък било то на море, планина или просто екскурзия до интересна за нас дестинация.

 

Ще ви представя кратка информация за възможност за почивка на море на 10 случайно избрани от мен острова, които посетите ли веднъж, ще останете доволни и ще се влюбите в тях:

1.     Остров Капри – наричат го островът на любовта и това не е случайно. Островът предразполага към една романтична почивка или изкарване на меден месец. Той ще ви очарова със своята красота, с аромата на лимони и прекрасни цветя. Сред омайните лимонови горички, вдъхновение са търсили творци като Пабло Неруда и Чайковски. Изкачаете се на най – високата точка на острова – връх Монте Соларо ( 586  м. Надморска височина) и погледнете към сините води на Тиренско море, където гордо ще се изправят пред вас Фаральоните.

10 предпочитани острова за море през лятото в Европа
Снимка: Елена Исаева

2.     Остров Сицилия – сърцето на Средиземно море. Със своята повече от три хилядолетна история, островът е запазил духа и атмосферата на най – важните западни цивилизации, живяли някога по тези земи. Островът предлага умопомрачителни гледки, красива природа, безумно вкусна храна, изкачване до вулкан и още нещо.

10 предпочитани острова за море през лятото в Европа
Снимка: Елена Исаева

3.     Остров Корфу – изумруденият остров. Най – зеленият гръцки остров впечатлява с редуващите се високи планини и красиви долини, залесени между 14 и 18 век с над 3 милиона маслинови дръвчета, а краибрежието му, миещо се във водите на 3 морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно, няма равно на себе си по красота и многообразие на формите и заливите.

4.     Остров Сардиния – откриващите се невероятни гледки спират дъха, а изумрудените води на Средиземно море и красиви безкрайни пясъчни плажове, изумрудено синьо – зелени топли води и девствена природа приканват за една вълнуваща почивка.

5.     Остров Майорка – със своя магнетизъм, най – големият от Балеарските острови е желана дестинация и е място, на което може да се забавлявате до зори. Красивите плажове, съчетани с многобройните барове и нощни заведения могат да задоволят всякакви желания за почивка, релакс и нощен живот.

6.     Остров Малта – един от най – дългоогряваните през цялата година от слънчеви лъчи остров и с най – чистите води в цялото Средиземноморие е от предпочитаните дестинации за любителите на гмуркането.

7.     Остров Санторини – кой не е мечтал да наблюдава и да увековечи с фотоапарата си залезите от Ойя. С кокетните си заведения, бели къщички, разположени по криволичещите улички на различни нива и разкошните гледки, остров Санторини ще остави у вас усещане на блаженство дълго време.

8.     Остров Скиатос – искате ли да прескочите до рая, то това е мястото – остров Скиатос. Приказният остров от филма Мама Миа носи автентичния гръцки дух на гръцката култура, а спокойствието, което цари там ще ви пренесе в света на приказките и феите.

10 предпочитани острова за море през лятото в Европа
Снимка: Елена Исаева

9.     Остров Мадейра – вечно зеленият остров, островът на цветята, островът на вечната пролет и още много други описания са повече от подходящи за този малко отдалечен от Европа остров, който заваладява с екзотика, пъстроцветност, непокътнатост, широта и свобода на сетивата.

10.   Остров Крък – перлата на Хърватското крайбрежие е по – малко познат у нас. Островът съчетава в себе си културата на древните римляни, архитектурата на Средновековието и красотата на природата.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин