10 съвета от човека, който пътува от 10 години - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 съвета от човека, който пътува от 10 години
Автор: Peika.bg
10 съвета от човека, който пътува от 10 години
Снимка: Thinkstock/Guliver

Бени Люис пътува по света само с 23-килограмовата си раница на гръб от 10 години. Кой би могъл да даде по-добри съвети за дългосрочно пътуване от точно такъв човек?

Вижте 10 съвета, които споделя Бени от личния си опит:

Съвет 1: Щастието няма цена

Най-ценните преживявания (като разговор с приятели вечерта) нямат цена, а за всичко останало можеш да измислиш начин. Пътуване на стоп, готвене вместо ресторанти, отказването от всички ненужни вещи, които често купуваш – това са само част от начините да пътуваш без да бъдеш богат.

Съвет 2: Не бъди перфекционист

Да осъзнаеш, че не можеш да бъдеш перфектен във всичко, е най-освобождаващата мисъл на света.

Съвет 3: Магията е отвъд зоната ти на комфорт

Да направиш нещата, от които се страхуваш (да научиш много езици, да пътуваш сам, да говориш пред публика) – това е най-ценното от пътуването, което ще си спомняш след години.

Съвет 4: Светът не ти дължи нищо

Всеки е имал този момент на прозрение, в който си казва: „Този свят ми дължи нещо. Аз съм добър човек. Заслужавам хубава работа, интересен живот“... Истината е, че светът не е особено справедливо място. Но вместо да чакаш нещо да се случи и да бъдеш песимист, можеш да се замислиш защо нещата не се получават и да промениш нещо в себе си.

Съвет 5: Заеми се да заживееш

Имаш само един живот. Вместо да убиваш малкото време, което имаш, с гледане на телевизия или стоене някъде сам, използвай го! И току-виж си успял да преживееш толкова, колкото повечето хора и за два живота не биха могли.

Съвет 6: Всеки човек е интересен и може да те научи на нещо

Независимо дали ще е нов език, нови стъпки на танц или ще те насочи към правилния влак, на който трябва да се качиш, всеки човек има нещо, на което да те научи. Или с което да те вдъхнови.

Съвет 7: Хубаво е да си признаеш, когато сгрешиш

Да си признаеш, че си сгрешил, е трудно, но ще ти помогне в комуникацията с останалите, както и с това по-добре да разбираш чуждата гледна точка. Или поне признай, че има вероятност да грешиш.

Съвет 8: Само настоящето има значение

Твърде много хора бързат в живота, за да пристигнат в крайната точка, вместо да се наслаждават на пътуването. Да завършиш училище, да се ожениш, да си купиш кола – това са все неща, които уж всички трябва да имат. А като се сдобиеш с тях, се оказва, че дори не можеш истински да ги оцениш. Спри, разходи се, вдишай дълбоко, огледай се около себе си. Не бързай толкова – животът е това, което се случва точно сега.

Съвет 9: Бъди щедър и мил с другите

Не забравяй да казваш на близките си колко са важни за теб. Давай без да очакваш нищо в замяна. Най-ценното, което ще остане след теб, са отношенията с хората, които си срещнал в живота си.

Съвет 10: Всички вземаме решения в движение

Не се притеснявай, ако нямаш съвсем ясна идея какво се случва в живота ти. Понякога е по-добре да се оставиш на течението.

Ето го и видеото на Бени:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин