Деца в самолет - 10 съвета за спокойно пътуване - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Деца в самолет - 10 съвета за спокойно пътуване
Автор: Peika.bg
Деца в самолет - 10 съвета за спокойно пътуване

Пътуването с деца понякога може да бъде много стресиращо. 

>

>

Особено, ако говорим за пътуване със самолет. Истината е, че няма нищо толкова притеснително, ако знаете някои хитринки. Тук сме събрали 10 неща, които трябва да знаете и е полезно да правите преди и по време на полет. Така ще помогнете на детето да се чувства по-добре и пътуването на премине като по вода. 

1. Деца до 2-годишна възраст пътуват безплатно или срещу минимална такса. Но обикновено те не получават собствено място и трябва да ги държите в себе си по време на полет. Ако ще пътувате по този начин – тренирайте предварително. Пуснете си филм и вземете детето в себе си, за да видите дали ще издържите.

2. Ако искате да резервирате допълнително място за детето си, можете да вземете на борда столчето, което използвате в автомобила си. А стюардесата ще ви помогне да го обезопасите.

3. Имайте предвид, че деца от 2 до 12 години обикновено получават отстъпка от редовната цена на билета. Някои авиокомпании обаче не го спазват и ще се наложи да заплатите пълната стойност на билета. Проверете какви са условията в компанията, с която сте избрали да летите.

4. Отидете на летището по-рано. Така ще имате време да нахраните детето си и да се справите с възникнали неудобства. Това ще направи полета много по-спокоен и комфортен. 

5. Ако сте взели количката, не я чекирайте с останалия багаж, освен ако не сте решили да носите детето си на ръце или в слинг. Повечето авиокомпании ще ви позволят да използвате количката чак до изхода, където ще ви я чекират отделно и ще ви бъде предоставена веднага след слизане от самолета.

5. Ако сте се качили на борда с бебе, трябва да знаете, че то все още няма изграден рефлекс за освобождаване на налягането в ушите по време на кацане и излитане. Това може да му причини болка. За да му помогнете да преглъща в тези моменти, можете да му дадете биберон и да пие няколко глътки вода. При по-големи деца можете да използвате дъвка или мек бонбон.

6. Ако детето заспи по време на полет – не го будете. Ако усети дискомфорт, то само ще се събуди. 

7. Ако ще пътувате до страна, която е в различен часови пояс, се постарайте да промените режима на лягане на детето. Няколко дни преди полета го слагайте да си легне в друг час, за да се приспособи по-бързо на новото място.

8. В самолета вземете храна, която може да се консумира студена, тъй като няма да има как да затоплите шишетата и адаптираното мляко. 

9. Давайте вода на детето само от шише или чашка с капаче, за да избегнете разливане. Внимавайте да не се дехидратира, заради охладителната система на самолета.

10. За да се чувства комфортно детето с самолета, вземете негов познат и любим предмет – може да е одеялце, възглавничка или играчка.

+ Забавлявайте се. Идеята на пътуването е да остави положително спомени и емоции, както у вас, така и у детето ви. Така че не се притеснявайте прекалено и всичко ще бъде наред. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин