10 щури анти-скука идеи за зимата - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 щури анти-скука идеи за зимата
Автор: Иван Чорбаджийски
10 щури анти-скука идеи за зимата
Снимка: Thinkstock/Guliver

Зимата и снегът могат да са по-забавни, отколкото човек може да си представи. Събрахме няколко щури идеи, в случай, че поради някаква причина сте попаднали в капана на зимната скука.


1. Жълтият сняг - Моя позната ми разказа, че когато е била малка, са имали любима игра с баща й. Щом падне пресен сняг, отивали в парка с бутилка, в която във вода била разтворена жълта сладкарска боя. Изливали част от течността върху снега и когато някой минувач наближавал, започвали да ядат жълтия сняг.

2. Спускайте се с найлони вместо с шейни по снежни склонове. Важи и за възрастни, не се оглеждайте, все едно не се отнася за вас. Да се хвърлят найлоновите торбички от супермаркетите не е еко – използвайте ги по снежно предназначение.

3. Скочете в снега по бански. Звучи ужасно неразумно, обаче във Финландия го правят след сауна и не се е чуло някой да е умрял от това. Даже калява. Само не се заседявайте в преспите.

4. Направете снежен човек. Облечете го с дрехи от най-близкото безпризорно и безотговорно простряно на нисък балкон пране.

5. Напишете стихотворение за снега. Като:

Сняг вали, вали безспир.

Стига е валяло.

Имам розов транспортир.

Нещо е умряло.

Добре де, не всеки е поет.

6. Изяж висулка. Спаси минувач.

7. Започнете да чистите сняг срещу заплащане. Ако не ви платят достатъчно, върнете снега обратно.

8. Отидете да карате кънки. Вместо кънки за лед си носете ролковите кънки.

9. Престорете се, че сте японски турист в собствения си град. Посетете музеите, снимайте всяка улична табела, пейка и животозастрашаваща висулка над тротоар. Помолете на развален български минувач да ви снима пред стар соц автомобил.

10. Седнете в някой подлез с шапка пред себе си. Напишете на парче кашон, че световната икономическа криза ви е довела дотук, и имате въпиюща нужда от стотинки за сладолед.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
beloslava, 02.12.2013 | 19:42
Готини идейки .. И хумористично както винаги :)
Абонирайте се за нашия бюлетин