14 причини да посетите остров Лефкада - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
14 причини да посетите остров Лефкада
Автор: Елена Исаева

Йонийските острови са едни от най – красивите в цяла Гърция със своите прекрасни плажове, интересни градове и разбира се вкусна гръцка храна.

Един от най – красивите сред тях е остров Лефкада, който определено трябва да посетите и то не само за екскурзия, но и да си направите една приятна почивка там. Повярвайте ми определено ще ви хареса.

14 причини да посетите остров Лефкада
Снимка: Елена Исаева

Островът е четвътият по големина сред Йонийските острови и за него има една много интересна легенда, според която той е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа. Столицата на острова се казва Лефкас. Името на острова идва от думата за „бяло“ заради почти белия цвят на скалите там.

Ето и няколко причини защо трябва да посетите именно този остров:

1.Плажовете на острова са много красиви, с прозрачна вода и приказни гледки.

14 причини да посетите остров Лефкада
Снимка: Елена Исаева

2.Задължително отидете на плаж „Порто Кацики“, на който може да се плажува само определени месеци от годината, защото през останалото време той е залят от вода. До него може да се стигне с корабче, лодка или от горната страна по много стръмни стълби, но пък от там има приказна гледка, която не е за изпускане.

3.Когато сте на остров Лефкада не пропускайте да посетите старата крепост на пристанището, както и красивата църква в центъра на столицата Лефкас.

14 причини да посетите остров Лефкада
Снимка: Елена Исаева

4.От Лефкада може да вземете круизно корабче до островите Кефалония и Итака, които също са много красиви, както и да разгледате някои пещери, които се намират наблизо.

5. На остров Лефкада почти винаги е топло и много приятно за плажуване.

6.Плажовете тук са с кристални води и не са претъпкани с туристи.

7.От Лефкада може да отидете и до остров Закинтос.

8.Задължително включете в програмата си и селищата Нидри, Василики и Лигия. Те освен, че са много красиви са и перфектни за практикуване на водни спортове. Има няколко модерни центрове за сърф, кайтсърф и парапланеризъм – може да се насладите на невероятната гледка на острова от птичи поглед, а това определено не е за изпускане стига да не ви е страх от високо и от летене.

9.Посетете замъка Агия Мавра, който се намира близо до Хора.

14 причини да посетите остров Лефкада
Снимка: Елена Исаева

10.Не пропускайте археологическия музей в Лефкада. В него има интересни артефакти и ще научите повече за историята на острова и района като цяло.

11.Още една причина да посетите остров Лефкада са водопадите Нидри и Акони.

12.Нощният живот на острова също не е за подценяване. Има множество ресторанти, нощни клубове и дискотеки, ако обичате подобен тип занимания.

13.Кухнята на острова също е нещо, за което си заслужава да се отиде до там. Можете да опитате различни вкусни морски дарове, прясна риба, невероятни сушени меса и сирена, уникални ястия от бобови растения, приказно сладки десерти с мед и бадеми, както и традиционни напитки.

14.Лефкада предлага за всеки по нещо и определено е един от островите, на който може да съчетаете морска почивка с различни екзкурзии до много интересни селища по целия остров, като например Лефкас, Нидри, Хора, Кария, Василики, Агиос Никитас, Сивота и други.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин