15 от най-интересните европейски музея за деца - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 от най-интересните европейски музея за деца
Автор: Елена Исаева
15 от най-интересните европейски музея за деца
Снимка: pixabay.com

Разглеждането на музеи може да бъде забавно и образователно изживяване за децата, а Европа е дом на широка гама от интерактивни и ангажиращи музеи, специално предназначени за по-малки посетители. Ето 15 от най-интересните музеи за деца в Европа:

CosmoCaixa, Барселона, Испания: Този научен музей включва интерактивни експонати на теми като физика, биология и технологии, както и планетариум и вътрешна тропическа гора.

15 от най-интересните европейски музея за деца
Снимка: pixabay.com

Cité des Sciences et de l'Industrie, Париж, Франция: Разположен в Parc de la Villette, този научен музей предлага практически експонати, семинари и демонстрации по теми, вариращи от астрономия до роботика.

Научен музей NEMO, Амстердам, Холандия: С над пет етажа интерактивни експонати NEMO насърчава децата да изследват науката и технологиите чрез експерименти, игри и завладяващи преживявания.

Технополис, Мехелен, Белгия: Технополис е практически научен център, където децата могат да учат за физика, химия и биология чрез интерактивни експонати и семинари.

Научен център Phaeno, Волфсбург, Германия: Проектиран от архитекта Заха Хадид, Phaeno разполага с над 350 интерактивни експоната, които позволяват на децата да изследват принципите на науката и инженерството чрез игра.

Експлораториум, Сан Себастиан, Испания: Този детски музей предлага интерактивни експонати и дейности, фокусирани върху природата, технологиите и устойчивостта, както и планетариум и открита детска площадка.

Музей на науката и индустрията, Манчестър, Обединеното кралство: Разположен в бивша железопътна гара, MOSI включва интерактивни експонати на теми като енергия, текстил и транспорт, както и работещ парен локомотив.

Techniquest, Кардиф, Уелс: Този практически научен център предлага над 120 интерактивни изложби, семинари и демонстрации на живо по теми като електричество, светлина и сили.

Научен център в Глазгоу, Глазгоу, Шотландия: С три етажа с интерактивни експонати, планетариум и IMAX кино, Научният център в Глазгоу предлага изобилие от възможности за децата да изследват науката и технологиите.

Научен център Коперник, Варшава, Полша: Разположен на брега на река Висла, Коперник разполага с над 450 интерактивни експоната, които позволяват на децата да изследват физиката, биологията и астрономията чрез практически експерименти.

Tivoli Gardens, Копенхаген, Дания: Въпреки че не е традиционен музей, Tivoli Gardens е един от най-старите увеселителни паркове в света и предлага разнообразие от атракции, атракциони и представления, които със сигурност ще забавляват деца от всички възрасти.

Музей Vasa, Стокхолм, Швеция: Този морски музей е домът на Vasa, военен кораб от 17-ти век, който е потънал при първото си пътуване и е спасен повече от 300 години по-късно. Децата могат да научат повече за историята на кораба и да изследват неговите добре запазени артефакти.

Lego House, Билунд, Дания: Проектиран да изглежда като купчина тухли Lego, Lego House предлага интерактивни експонати, зони за игра и работилници, където децата могат да разгърнат своята креативност и въображение.

Национален морски музей, Гринуич, Обединеното кралство: Разположен в историческия Кралски военноморски колеж, Националният морски музей включва интерактивни експонати, модели на кораби и морски артефакти, които разказват историята на британската морска история.

Природонаучен музей, Лондон, Обединеното кралство: С експонати за динозаври, бозайници и морски живот, както и къща за пеперуди и симулатор на земетресение, Природонаучният музей предлага изобилие от възможности за децата да изследват чудесата на естествения свят.

Това са само малка част от многото музеи и атракции в Европа, които със сигурност ще пленят и вдъхновят младите умове. Независимо дали учат за наука, история или естествения свят, децата със сигурност ще имат незабравимо и обогатяващо преживяване, изследвайки тези интерактивни и увлекателни музеи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин